SPOR: OTORİTELER “OFSAYT” DEDİ…

SÜPER Final’de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçına sonucundan çok Hüseyin Göçek’in kararları damga vurdu. Özellikle sarı-kırmızıların attığı ilk goldeki ofsayt tartışması gecenin en çok konuşulan olayı oldu. İşte hakem hocalarının yorumu…

Erman TOROĞLU (HÜRRİYET)

G.Saray bu maçı kazandıysa, sahada Beşiktaş’a göre daha iyi yardımlaştıkları için. Sahadaki futbolcular, tribündeki seyirciden daha sakindiler. Galatasaray’ın attığı ilk gol net ofsayt. Bu pozisyonda Hüseyin Göçek bir şey yapamaz. Yardımcıya uyması çok doğal.

Ahmet ÇAKAR (SABAH)

Hep söyledik; play-off’ların hakem hatasına tahammülü yok. Dün gece çok önemli bir hakem hatası vardı. Beşiktaş’ın yediği ilk gol kesinlikle, çok açık bir ofsayt. Riera ortaladıktan sonra Elmander kafayı vurduğu anda Melo ofsayttaydı. Top kaleci Rüştü’den döndü ve Melo tamamlayıp gol yaptı. Bu tür maçlarda ne hakem ne de yardımcı hakemler ciddi hatalar yapmamalı çünkü telafisi imkansız.

Ali AYDIN (ZAMAN)

Hakem Hüseyin Göçek, 1 No’lu yardımcısı Baki Tuncay Akkın ve 4. Hakem Serkan Çınar anlaşılmaz, sonuca etki eden, bir takımı eksik bırakan hatalı kararlar verdi.
Göçek, oynamak isteyenlerle oynatmamak isteyenleri çözemedi. 8 sarı kart gösterdi. Bir tek Edu ile Hilbert’e çıkardığı ikinci sarı kart doğruydu. Akkın, 26’da Melo’nun attığı net ofsayt golünü geçerli saydı. Pozisyon tam karşısında, önünde kimse yok. Pasif durumdaki Melo’yu tam cepheden görüyor. Rüştü’den dönen topta bu futbolcunun aktif duruma geçtiğini algılayamayacak, bu kararı verebilecek düzeyde bir hakem değil. Kaldı ki, göğsünde FIFA kokartı taşıyor. Göçek, öyle hatalar yaptı ki, maçın gerilmesine neden oldu.

Selçuk DERELİ (MİLLİYET)

Bu maçta futboldan çok hakem kararları ön plana çıktı. Karşılaşmanın hakemi ve onun ekibi çok önemli hatalar yaptılar. Sarı-kırmızılı takımın bulmuş olduğu ilk golde yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, Melo’nun çok açık ofsayt olan pozisyonunda bayrağı kaldırmayarak maçın sonucunu etkileyen çok büyük bir hata yaptı.
Bu ofsayt golden sonra bir de Hüseyin Göçek’in oyunun kontrolünü kaybetmesi maçı iyice gerdi. Bir hakem kötü bir maç yönetebilir, yanlış penaltı verebilir ya da ters fauller çalabilir. Ancak bir hakem otoritesini kaybedip maçı elinden kaçırırsa işte o zaman onun hakemliği tartışılır. Tıpkı dün gece Göçek’in düştüğü durum gibi… Göçek, Quaresma’yı Selçuk’a atmış olduğu tekmeden dolayı ihraç edemedi.