SANAT: “Bİ GARİP CİNAYET MAHALLİ” ORTAKÖY’DE…

BEŞİKTAŞ Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde Nisan ayında da tiyatro
oyunları ilgiyle takip ediliyor. “Bi Garip Cinayet Mahalli” adlı oyun, kara mizah sevenlerin adeta vazgeçilmez oyunlarından biri oldu. Nisan ayında tiyatroseverleri kucaklayan oyun, sorgulamalarıyla seyirciyi heyecana sürüklüyor. Mayıs ayında da birbirinden değişik oyunlar tiyatroseverleri bekliyor olacak.

Kara mizah severler, Ortaköy Kültür Merkezi’nde sahne diyen “Bi Garip Cinayet Mahalli” adlı oyunla hem sorgulama yapıyor hem de garip gülünç durumlarla karşılaşıyor. Birbirinden farklı oyunlar, Ortaköy Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile Bahar ayında da buluşmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi 13 Nisan’da tiyatroseverleri selamlayacak olan; “Bi Garip Cinayet Mahalli” adlı oyun… Yeni sezonla birlikte bahar aylarında da perde diyen ve sanatseverleri kucaklayan “Bi Garip Cinayet Mahalli” adlı oyun, 11 Nisan’dan sonra 28 Nisan’da da perde diyecek. Afife Jale Sahnesi’nde Tiyatro Mat’ın sahnelediği, farklılığıyla dikkat çeken oyun ile ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Tiyatro Mat, sizi cinayetin işlendiği evde bir araya gelen maktül yakınlarının şiddetli hesaplaşmalarına tanık olmaya davet ediyor… Bir silah deler karanlığı, ışığa fırsat vermeden… Dan!.. Bir davetsiz misafir bu kadar kolay değiştirebilir herşeyi işte!.. Maskesizliğe hiç zaman yoktur hayatta! Katil kim… Maktül kim… Peki ya, siz kimsiniz?”
Cinayet Mahalli adlı oyunu Emre Aluç ve Güray Baygıner yazdı. Bihter Altay’ın yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda yer alan isimler ise şöyle sıralanıyor: “Yeliz Pulat, Sefa Yasin Erkaymaz, Bihter Altay, Arda Karapınar.”
Sıradışı ve interaktif oyun olarak tanımlanan “Cinayet Mahalli” ile ilgili bazı detaylar da şöyle aktarılıyor: “Tiyatro Mat 2012 yılına merhaba dediği, iki perdelik ‘Cinayet Mahalli’nde interaktif tiyatro anlayışını yeni bir noktaya taşıyor ve seçimi seyirciye bırakıyor. Bu geceki oyunu ne türde izlemek istersiniz, psikolojik gerilim mi absürd komedi mi? Cinayet Mahalli, klasik gerilim öğeleri taşıyan yapısıyla birlikte, sınırların en uç noktalarında dolaşan karakter ve durumlar da içeren bir tiyatro oyunu… Ve biz de karakterlerimizi o uç noktalardan itip, sınırların öte yanına göndermekten çok keyif alıyoruz…”