ÜLKE GÜNDEMİ: UMUTLA BEKLİYORLAR!..

ZONGULDAK’IN Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi girişinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü’nün yaklaşık 100 metrelik bölümü dün çöktü. Yayalar, bir otomobil ve bir minibüs Filyos Çayı’na düştü. Köprünün çöken bölümüyle Filyos Çayı’na düşen otomobildeki 2 kişi kurtuldu. Minibüsteki 10 kişi ve köprünün üzerinde yürürken Filyos Çayı’na düşen 5 yaya ile birlikte toplam 15 kişi ise kayıp. Kaybolan 15 kişinin arama çalışmalarına tekrar başladı. Askeri helikopter facianın yaşandığı yerden Filyos çayı boyunca Karadeniz’e bağlantının sağlandığı alanı havadan tarıyor.
Sinop ve Zonguldak’tan gelen deniz polisleri de sahilde arama yapıyor. Köprünün çökmesi sonucu beton blokların altında kaldığı tahmin edilen minibüse ise henüz ulaşılmadı. Şu ana kadar havadan ve karadan yapılan arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Kaybolanların isimleri
Çaycuma’da köprünün çökmesi sonucu kaybolanların simleri belli oldu. Kriz masası tarafından yapılan açıklamaya göre, Yolgeçen köyünden 67 M 3004 plakalı minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş, Yolcular: Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Alim Başören
Yayalar: Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Azaklıoğlu, Ali Rıza Kaya.

Belediye Başkanı’nın babası yeğeni de kayıp
Olayın duyulmasıyla ilçe halkı da olay yerine koştu. Yakınlarına ulaşamayan ve köprünün çöken bölümüyle birlikte Filyos Çayı’na düştüğünü düşünenler büyük üzüntü yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. İlçeden, Yolgeçen Köyü’ne yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü ile yolcularına ise ulaşılamadı. Olay yerine gelen Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti’li Mithat Gülşen, kayıp minibüste babası Cemal Gülşen ile yeğeni Aziz Gülşen’in de bulunduğunu ve ikisine de ulaşamadıklarını söyledi. “Ah babam ah” diyerek gözyaşlarına boğulan Başkan Gülşen’i, Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk teselli etmeye çalıştı.