SAĞLIK: TAVUK DA TAVUK DEĞİLMİŞ!..

ŞU aralar besin maddeleriyle ilgili ‘sağlıksız’ olduklarına dair bir furya dönüyor. Önce sahte bal, ardından zeytinyağı şimdi de tavuk etiyle ilgili bir skandal ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, tavuk etiyle ilgili gerçeği Vatan gazetesinden Mine Şenocaklı’ya açıkladı.

“Biliyorum canınız sıkılacak, yüreğiniz kabaracak, üzüleceksiniz ama gerçekleri öğrenmeniz lazım” diyerek sözlerine başlayan Yavuz Dizdar, “Daha yumurtadan çıkar çıkmaz civcive antibiyotik veriliyor. Kemikleri gelişmesin, sadece et yapsın diye… Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Bıraksanız bile kıpırdayamıyorlar… Elinize aldığınızda kemikleri kırılıyor… Bu inanılmaz bir vicdansızlık… Sonra, görüyoruz her gün gencecik bir kadın meme kanserine yakalanıyor. Büyük olasılıkla daha sağlıklı diye sık sık tavuk yiyorlardır…” dedi.