SİYASET: ÜNİVERSİTESİNE LOGO ARANIYOR

RİZE’DE, TBMM Genel Kurulu’nun aldığı kararla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adını alan Rize Üniversitesi’nin yeni logosu, para ödüllü yarışma ile belirlenecek. Yarışmada birinci gelen logonun sahibine 10 bin lira para ödülü verilmesi bekleniyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesi’nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi için 28 Kasım 2011 tarihinde Üniversite Senatosu’nun karar aldığını ve kararın Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra onay için TBMM’ye gönderildiğini hatırlattı. Rektör Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Cuma günü kabul edilen yasa teklifi ile ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ adını alan Rize Üniversitesi’nin ad değişikliğinin, hafta içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini bildirdi.
Kararın Resmi Gazete’de yayınlanması sonrasında ad değişikliği ile ilgili işlemleri süratle yapacaklarını belirten Yılmaz, Başbakan’ın Rizeli olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nde en uzun süre başarı ile başbakanlık yapan yöneticilerimizden biridir. Demokratikleşme adına çok önemli ve başarılı çalışmalar yapmıştır. Üniversite olarak Sayın Başbakanımızın isminin yaşatılması adına değişikliği uygun gördük. Bundan sonra isme yakışır gelişme için her türlü adımı atacağız.” dedi.
Prof. Dr. Yılmaz, üniversitenin yeni logosunun para ödüllü bir yarışma ile belirleneceğini de kaydederek, “Mevcut logomuzu da içerecek yeni bir logo yarışması düzenleyeceğiz. Yeni logolar önerilecek. Jüri hangisinde karar verirse bu üniversitemizin yeni logosu olacak. Eski logomuz da yarışmaya girecek ve eğer yine birinci çıkarsa onunla da devam edebiliriz. Bu konuda ön yargımız yok. Para ödüllü bir logo yarışması olacak.” diye konuştu.
Yarışma ile ilgili duyurunun ilerleyen günlerde yapılması ve seçilecek logonun sahibine 10 bin lira para ödülü verilmesi bekleniyor.