BJK SPOR: ORMAN 20 MİLYON TL ÖDEYECEK

BEŞİKTAŞ Yönetimi, Fikret Orman başkanlığında dün bir toplantı yaptı. Görev dağılımı için bir araya gelmeleri beklenen Siyah-Beyazlılar ikisi dışında bunu pazartesine ertelerken, öncelikli olarak UEFA kulüp lisansını alabilmenin peşine düştü. Yönetim ilk olarak kendi aralarında topladığı 20 milyon lira ile vergi borçlarını ödeyecek, ve futbolculardan, “Alacağım yoktur” kağıdına ulaşabilmek için senet verecek..
Yönetimin ilk olarak kendi aralarında topladığı 20 milyon lira ile vergi borçlarını ödeyeceği, bunun yanısıra futbolculardan, “Alacağım yoktur” kağıdına ulaşabilmek için senet vereceği ifade edildi. Kongreden sonra Serdal Adalı ile konuşarak futbolcularla yapılan konuşmalar hakkında bilgi alan yönetim, dün de hukukçularıyla birlikte uzun süren bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulundu.Başkan Orman ile Tamer Kıran’ın bugün İsviçre’ye giderek borçlar konusunda UEFA ile görüşme yapacağı öğrenildi. Yeni yönetim olarak kendilerini tanıtacak olan Orman ve Kıran’ın, hem UEFA’daki dosyalara bakacağı, hem de kriterlere uygunluk konusunda yardım isteyecekleri vurgulandı. İkilinin Sivok ve Zapotocky’nin transferleri sonrası yaşanan anlaşmazlığı çözmek için Udinesse yetkilileri ile de biraraya gelecekleri bildirildi.
Orman ve Kıran’ın ardından İspanya’ya geçeceği, burada Portekizli futbolcuların menajeri Jorge Mendes’le buluşacağı belirtildi. Hem satılacak futbolcular, hem de diğer borçlar konusunda Mendes ile konuşacak olan Orman, ilk etapta lisans sorununu çözmeye çalışıyor.
Acil ödemeleri bir an önce bitirerek uzun vadeli borçları masaya yatıracak olan Fikret Orman, Fiyapı İnönü Stadı’nın isim hakkı sözleşmesinin sezon sonu bitecek olması nedeniyle gözünü stada çevirdi. Fiyapı ile yeniden sözleşme uzatmaya sıcak bakan Orman, aksi durumda yeni bir firma ile yeni bir anlaşma yaparak buradan kulübün kasasına yüklü miktarda nakit girişi sağlamaya çalışacak. İnönü Stadı’nın isim hakkının yanı sıra stat içi ve dışındaki reklam anlaşmasını da yenileyecek olan yönetim, gelecek parayla ekonomik olarak elini güçlendirmeye çalışacak.
Menajerler, eski futbolcular ve bazı kurumlarla masaya oturarak borçlarda yeniden yapılandırmaya gitmek isteyen yönetimin bazı borçları peşin ödeyerek yüklü miktarda indirim yoluna da gidebileceği belirtildi.