BEŞİKTAŞ: ÖİB DİKİLİTAŞ’TA Kİ TAŞINMAZI SATIYOR

İSTANBUL’UN Beşiktaş ilçesi Dikilitaş Mahallesi’ndeki taşınmazlardan biri 350 metrekare büyüklüğündeki bahçeli kargir ev taşınmazlar arasında bulunuyor. Maliye hazinesine kayıtlı İstanbul Beşiktaş’taki 6 taşınmaz ile Ankara Çankaya’daki 3 taşınmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2 yıl içinde satılacakMaliye hazinesine kayıtlı İstanbul Beşiktaş’taki 6 taşınmaz ile Ankara Çankaya’daki 3 taşınmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2 yıl içinde satılacak.
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK)19 Mart 2012 Tarihli Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre ÖYK, ÖİB’nin 3 Şubat 2012 tarihli yazısına istinaden Maliye hazinesine kayıtlı Ankara Çankaya’daki 3 taşınmazla İstanbul Beşiktaş’taki 6 taşınmaz Özelleştirme kapsam ve programına aldı. ÖYK, söz konusu taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesine, Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirlerin Maliye Bakanlığı’na bırakılmasına karar verdi. Bu Kararın uygulanması ile ilgili hususların gerek görülmesi halinde Maliye Bakanlığı ve ÖİB arasında yapılacak protokol belirlenmesini, Özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içerisinde tamamlanmasını karara bağladı. Ankara Çankaya’da Özelleştirme kapsam ve programına alınan taşınmazlar Kızılay’daki 4 bin 6 metrekarelik 4 blok kargir apartman, Beytepe’deki (Lodumu) 16 bin 711 metrekarelik tarla, Harbiye’deki 6 bin 72 metrekarelik arsadan oluşuyor. İstanbul’un Beşiktaş ilçesi Dikilitaş Mahallesi’ndeki taşınmazlardan biri 350 metrekare büyüklüğündeki bahçeli kargir ev iken, diğerleri 134 metrekare ile 723 metrekare arasında değişen taşınmazlar bulunuyor.

-TCDD ADINA KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞINA ONAY-
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın TCDD adına kayıtlı taşınmazın satışlarına yönelik Kararları’na göre ihaleleri yapılan 1090 ada numaralı TCDD adına kayıtlı Karabük’te bulunan 8 No.lu parsel 4 milyon 690 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Karabük Toptancılar Sitesi İşyeri Yapı Kooperatifi’ne, 6 No.lu parseli 9 milyon 555 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Çağrı Toplu İşleri Yapı Kooperatifi’ne, 5 No.lu parselin 6 milyon 760 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren S.S. Karabük Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifine ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi. 5 No.lu parselin satışında S.S. Karabük Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmemesi halinde taşınmazın satılacağı ikinci teklif sahibi de belirlendi.

-MARDİN MAZIDAĞI’NDAKİ SEVGİ EVİ YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN TAŞINMAZ, ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINDI-
ÖYK, ÖİB’nin 13 Şubat 2012 tarihli yazısına istinaden, Sümer Holding’e ait Mardin’in Mazıdağı İlçesi Poyraz Mahallesi’ndeki 1 milyon 577 bin 521,21 metrekare yüzölçümlü taşınmazın korunma ve bakım altında bulunan kimsesiz çocukların bir arada ev ortamında bulunmalarını sağlayacak “Sevgi Evleri Projesi” çerçevesinde kullanılmak kaydıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmek üzere bilabedel Maliye Hazinesine devredilmesine ilişkin 31 Ekim 2006 tarih ve 2006/85 sayılı Kararını iptal etti. Taşınmazın Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, söz konusu taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesi karara bağlandı. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanacak.

-ANKARA ALTINDAĞ’DAKİ TAŞINMAZIN SATIŞI-
ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara’nın Altındağ İlçesi Fevzipaşa Mahallesi’ndeki bin 894 metrekare yüzölçümlü arsadaki 864/947 oranındaki hissenin “satış” yöntemiyle özelleştirilmesini teminen gerçekleştirilen ihale sonucunu dikkate alarak, 5 milyon 75 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Çanakcı Ortak Girişim Grubu’na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çanakcı Ortak Girişim Grubu’nun sözleşme imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde İdareye vermiş olduğu geçici teminatının irat kaydedilmesine karar verildi. Bu durumda taşınmazın satışının yapılacağı 2. ve 3. tekli sahibi de belirlendi.

-İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ-
ÖYK, ÖİB’nin yazılı talebine istinaden, bazı imar planı değişikliklerini onayladı. Bu Kararlar şöyle:
“-Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Koru Beldesi, Selviliçiftlik Mevkii, 1769 no’lu parsele yönelik “Gelişme Konut Alanı (Emsal: 0,80; Hmax: 6,50m)” kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması, onaylanan imar planlarının bilgi ve gereği için Koru Belediye Başkanlığı’na gönderilmesi.
ÖYK, Malatya İli, Merkez İlçe, Uçbağlar Mahallesi, Yıkıkhan Mevkii, 985 ada, 8 no’lu parsele yönelik “Gelişme Konut Alanı”, “Rekreasyon Alanı (Emsal: 0,05; Hmax: 6,50)”, “Ağaçlandırılacak Alan” kararı getirilmesine ilişkin ÖİB tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması, onaylanan imar planlarının bilgi ve gereği için Malatya Belediye Başkanlığı’na gönderilmesi.
-ÖYK, Edirne İli, Enez İlçesi, Gaziömerbey Mahallesi’ndeki 293 ada, 1 no’lu parsele yönelik “Tercihli Kullanım Alanı (Emsal: 0,90; Hmax: 5 Kat)” kararı getirilmesine ilişkin ÖİB tarafından hazırlanan 1 (bir) paftadan oluşan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasını karara bağladı. Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için Enez Belediye Başkanlığı’na gönderilecek.”

-PETKİM’DE TEKLİF SAHİPLERİ BELLİ OLDU-
Bu arada ÖİB, dün akşam Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki İdareye ait yüzde 10.32 oranına karşılık gelen A grubu 10 milyar 321 milyon 568 bin 109 adet hissenin Özelleştirme ihalesine katılmak üzere, teklif sahiplerini de açıklamıştı. Petkm Petrokimya Holding’in satışa çıkarılan hisselerine Socar Turkey Enerji A.Ş. ve Socar Internatıonal DMCC Ortak Girişim Grubu ile Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş. talip olmuştu.