BEŞİKTAŞ KENT: TOPLUMUN KANAYAN YARASI!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde “Bedensiz Ruhlar” isimli belgesel film gösterilecek. Fuhuş sektöründeki kadınların hayata tutunma hikâyelerini ele alan belgesel, 28 Mart 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilecek. Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te gelecek Çarşamba akşamı fuhuş dünyasını ve kadınların bu sektörden kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu alan “Bedensiz Ruhlar” gösterilecek. Yönetmenliğini Sabite Kaya’nın yaptığı filmde kadınların hayata tutunma hikâyeleri sinematografik bir dille anlatılıyor.
Film, mahremiyet adı altında, sırlarla bezenip gizlenmiş fuhuş dünyasında istemeden bulunan, zorla sermayeleştirilerek genelev ya da başka fuhuş mekânlarına satılan genç kız ya da kadınların bu sektörden kurtulmak için verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Kadınların sektörle ilişkilerini kesmelerinin yeterli olmadığı, dışlanmışlık ve ekonomik sıkıntının hayata tutunma çabalarını daha da zorlaştırdığı görülüyor.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de fuhuşun yaygın ve çalıştırılan kadın sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Genelevlerde çalışmak için başvuran kadın sayısının 30 bin; genelev ve özel işletmelerde çalışan kadınların sayısının ise 100 bin olduğu ifade ediliyor. “Seks işçisi” olarak çalışan kadınlar doğurdukları çocukları gizlice başka ailelere satıyor, yetiştirme yurtlarında veriyor, hem kendilerinde, hem de toplumda derin yaralar açıyor.

“Bedensiz Ruhlar” belgeseli 28 Mart 2012 Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”, etkinliği, 4 Nisan Çarşamba akşamı gösterilecek Engin Ayçe’nin yönetmenliğini üstlendiği “Kilim” isimli belgesel filmin gösterimiyle devam edecek.