SİYASET: ‘DENİZ FENERİ’ İÇİN GENSORU

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, “görevini kötüye kullandığı, soruşturma ve delillere müdahalede bulunduğu, sorumluluğu altında görev yapan Dernekler Dairesi raporlarını sümenaltı ettiği, arama kararlarını şüphelilere sızdırdığı, hazırlanan raporların idari ve adli gereğini yapmadığı” gerekçeleriyle gensoru verdi
TBMM Başkanlığı’na sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde, Deniz Feneri Derneği’yle ilgili soruşturma sürecinde hukuk ve adalet adına vahim gelişmelerin yaşandığı ifade edildi. Atalay’ın, somut bulguların gereğini yapmadığı iddia edilen gerekçede, “Beşir Atalay’ın hem İçişleri Bakanı hem de Başbakan Yardımcısı olarak görevini kötüye kullandığına dair suçüstü boyutlarında somut deliller söz konusudur” denildi.

Yapılanmayı himaye etti
Gerekçede, bu süreçte, Atalay’ın doğrudan müdahil olduğu, çıkar yapılanmasını himaye ettiği, görevini kötüye kullandığı, soruşturmaya ve delillere müdahale ettiği, sorumluluğu altında görev yapan Dernekler Dairesi raporlarını sümenaltı ettiği iddia edildi. Anayasanın 99 ve TBMM İçtüzüğü’nün 106. maddesi uyarınca gensoru açılması istendi.