SPOR: FİKRET ORMAN RADYO BEŞİKTAŞ’A KONUŞTU

RADYO Beşiktaş’ta canlı yayınlar tüm hızıyla devam ediyor. BJK Başkan Adayı Fikret Orman, canlı yayına katılarak Beşiktaşlıların, camianın merak ettiği sorulara yanıt verdi. Didem Tutal’ın sunumuyla gerçekleşen canlı yayında Fikret Orman’ın açıklamaları şöyleydi:
“ÇOK kısa bir süre, geçen hafta pazartesi bugün Cumartesi yani 12 günlük bir süreç oldu. Çok yoğun geçiyor. Çok ilgi, alaka ve sevgi görüyorum, çok şevklendiriyor beni. Artık Son bir gün kaldı. Bir günün içerisinde artık son görüşmelerimizi yapıp hayırlısıysa, centilmence bir yarış olmasıyla beraber yarın seçime gireceğiz. Hep söylüyorum Beşiktaş’ta bir çok proje yapılmış durumda. Torbadan tavşan çıkaracak halimiz yok. Mali disiplin birinci işimiz. İkinci işimiz yeniden yapılanma, üçüncüsü de stad olarak görüyoruz. Bu üç konuya en çok odaklanacağız.
Stad konusunda hiçbir bilgi sahibi değilim. Ben sadece basından ve sayın başkanın Mali Genel Kurul’da yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. Ben giderken stadın iznini almış bir şekilde gidiyorum dedi. Benim ifadelerimde onun üzerine kurulu bir şekilde. Ben bir stad projesi görmedim. Bir izinde görmedim. Geldikten sonra bakacağız ama kendi amacım ve temennim en kısa sürede bunu yapmaktır.
Beşiktaş’ın futbol yönetimi ile alakalı konuşabilirim.Futbol yönetimi komple olarak değişecek ve profesyonelliğe doğru gideceğiz. Beşiktaş oyuncu yetiştirecek, genç yetenekleri bulacak tanıyacak. Onları kulübümüze kazandıracağız. Tam anlamıyla bir kolej havasına döneceğiz inşallah.
Özellikle bütün branşlara sponsor bulmak zorundayız. Beşiktaş’ın bilindiği gibi sıkıntıları var. Buralarda yüksek maliyetlli takımlar kurmayacağız eğer sponsorlar bulursak sponsorlarla bu işi yürüteceğiz. Görüşmelerimiz var sponsorlarla 13 gün evvel adaylığa karar verdim sonuçlandırılmış değil bu projeler sonuçlandırılmadanda insanlara somut olmayan birşeyleri ifade etmekten de çekiniyorum.
Uzun vadeli bir yapılanma için kredi arayışımız var. Taraftarla ilgili projelerimiz var. Bunlar artık seçildikten Pazartesi gününden sonra yapacağımız şeyler.
En önemli projelerimden biri Beşiktaş’ta bu kadar zor günler geçirirken bile herkes sen, ben kavga derdinde hatta kayıkçı kavgası derdinde. Beşiktaş’ta kulübün kapılarını herkese açacağız. Sohbet toplantıları yapacağız. Kim yanımızda kim karşımızda hiç bakmayacağız. Herkesi birbiri ile barıştıracağız en önemli görevlerimizden bir taneside o.
Kan ve Gözyaşı vaadediyorum sözü bana ait değil. İngiltere’de, İkinci Dünya Savaşı sırasında o günkü başbakanı Churchillbu sözü söylemişkti. Beşiktaş her açıdan zor günler geçiriyor o açıdan vaadedilecek bir durum yok. Beşiktaşlılar olmayan vaadlere alıştı ama bundan sonra Beşiktaşlıların realistik bakması lazım. Mali tabloda dahil herşey bütün taraftarlar tarafından biliniyo. Kimse benden hayali projeler hedefler beklemesin onu ifade etmek için söylediğim bir laf.
Beşiktaş hepimizin bugün adayız yarın inşallah başkan oluruz. Bu bir süreç ve geçici bir süre sonra o koltuklar başka insanlara bırakılacak. Radyodan bizi dinleyenler, kongre üyesi olan veya olmayan kişiler Beşiktaş’ta sadece yöneticilik belkide başkanlık yapabilirler onun içinde bu kulüp varolduğu sürece, yüce, büyük olduğu sürece bizim aldığımz mirası önümüzdeki nesillere teslim etmemiz lazım. Herkes kulübüne sahip çıksın. O kulüp bizim kulübümüz. Benim kulübüm değil hepimizin kulübü ve kulüplerine sahip çıksınlar. Yarın kongre üyesi olanlardan lütfen rica ediyorum gelip kulüplerine sahip çıkıp, hür iradelerinle, bize inanmıyorlarsa oyunu başkasına versinler, ama gelip kulüplerine sahip çıksınlar.
Bütün herkese sevgilerimi yolluyorum.”

(24/03/2012)