ÜLKE GÜNDEMİ: 6 OCAĞA DAHA ATEŞ DÜŞTÜ

PKK’LI teröristlerle önceki gün başlayan çatışmalarda 6 özel harekât polisi şehit düştü. 7 PKK’lı terörist öldürüldü. 4 yıllık polis Yavuz Selim Arslan’dan dağların zirvesinde elindeki silahıyla çektirdiği Facebook’taki kapak fotoğrafı hatıra kaldı. Şehit Arslan, 25 Şubat’ta eklediği bu fotoğrafın üstüne “Varlığım, Türk varlığına armağan olsun” yazmış. Arkadaşları da fotoğrafının altına, “Öyle de oldu Yavuz’um. Mekanın cennet olsun” diye yazarak şehide veda etti.
ŞIRNAK’ın Cudi Dağı’nda önceki gün PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ve aralıklarla devam eden çatışmada şehit düşen özel harekât polislerinin sayısı 6’ya yükseldi. PKK’lı 7 teröristin öldürüldüğü çatışmalarda 2’si asker, 8’i polis 10 güvenlik görevlisi de yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı kırsalında çıkan çatışmada Başpolis Memuru Kadir Can, Polis Memuru Cihat Akkaya, Polis Memuru Recep Topaloğlu, Polis Memuru Arif Mamış, Polis Memuru Yavuz Selim Arslan ve Polis Memuru Mustafa Erdoğan’ın şehit olduğunu açıkladı. Şehitler için dün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askeri erkan ve şehit polislerin meslektaşları katıldı. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterlerle Diyarbakır’a buradan da toprağa verilmek üzere uçak ve helikopterle memleketlerine gönderildi. Cudi Dağı’nda çatışmalar dün de yer yer devam ederken, operasyon bölgesine helikopterlerle takviye timler sevk edildi. Kobra helikopterlerle yapılan bombalamalar sonucu Cudi’den dumanların yükseldiği görüldü. Çatışmalarda 1 terörist ise sağ ele geçirildi.

Vatanına kurban oldu
Şehit özel harekât polisi 25 yaşındaki Yavuz Selim Arslan’ın Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki baba evine ateş düştü. Oğullarının şehit düştüğü haberiyle sarsılan Gülşen ve Mehmet Arslan çifti, gözyaşlarına boğuldu. Gülşen Arslan, “Bu teröre hiç mi çare yok? Buna kim çare olacak? Sürekli ciğerimiz yanıyor. Yiğidim, çok sevdiğin vatanına kurban oldun. Vatan sağ olsun” dedi. 4 yıllık polis Yavuz Selim Arslan’ın dağların zirvesinde elindeki silahıyla çektirdiği Facebook’taki kapak fotoğrafı, hatıra kaldı. Şehit Arslan’ın, 25 Şubat’ta eklediği bu fotoğrafın üstünde “Varlığım, Türk varlığına armağan olsun…” yazıyor. Şehidin yakınları ve arkadaşları Facebook’taki fotoğrafının altına “Öyle de oldu Yavuz’um. Mekanın cennet olsun. Allah ailene sabırlar versin. Nur içinde yat” yazarak duygularını paylaştı.

Vatan sağ olsun
Polis memuru 24 yaşındaki Mustafa Erdoğan’ın şehit olduğu haberi, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesini acıya boğdu. Kendisi gibi özel harekât polisi olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekliye ayrılan babası Ramazan Erdoğan’a oğlunun şehit olduğu haberi misafir olarak gittiği büyük oğlu Muhammet Erdoğan’ın Boğazlıyan’daki evinde iletildi. Baba Erdoğan, “Başın sağ olsun” diyenlere, “Vatan sağ olsun” demekle yetindi. Şehit polisin operasyona gitmeden önce annesi Tuğba Erdoğan’ı arayıp, “Anne hakkını helal et, ben şehit olmaya gidiyorum” dediği öğrenildi. Anne Erdoğan’ın ise oğlunun bu sözlerine kızıp, “Böyle şeyler söyleme” dediği ifade edildi.

Gönüllüydü
Şırnak’taki zorunlu hizmet süresini 1 yıl önce tamamlamasına rağmen gönüllü olarak bölgede kalan şehit polis memuru Arif Mamış’ın acı haberi, Adana’nın Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan ailesine yetkililer tarafından verildi. Baba İbrahim Mamış, oğluyla en son 2 gün öncetelefonda konuştuğunu belirterek “O gece operasyondan geç gelmişti. Gelince konuştuk. ‘İyiyim’ dedi. Konuşmamızdan sonra o gece tekrar operasyona gitmiş. Oğlumun doğu görevi 1 yıl önce bitmişti. Özel harekâttan ayrılmasını da istedim ama Çok seviyordu” diye konuştu. 6 yıllık polis memuru Mamış evli ve bir çocuk babasıydı.

46 yaşında ‘Başpolis’ti
ŞEHİT Özel Harekât Polisi 46 yaşındaki Kadir Can’ın Antalya’da bulunan evine ateş düştü. Kepez ilçesi Atatürk Mahallesi 2641 Sokak Celal Apartmanı’nda, şehit polisin eşi Ayşe Can, çocukları 17 yaşındaki Gökçe Can ve 12 yaşındaki Ömer Can ile kayınpederi Selahattin Şahin’in oturduğu eve gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri, aileye acı haberi verdi. 2 yıl önce yapılan sınava girerek ‘Başpolis’ rütbesi alan şehit Kadir Can’ın ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı asılırken, Kuran-ı Kerim okundu. Özel Harekât polisleri, acılı aileyi yalnız bırakmadı. Şehidin cenazesinin, eşi ve çocuklarının isteği üzerine Antalya Kepez’de toprağa verileceği belirtildi.

Şerefsizlerin karşısında ağlamıyorum kızımı da polis yapacağım
ŞEHİT Cihat Akkaya’nın (42) acı haberi, Gaziemir ilçesindeki eşi Deniz Akkaya ile Bornova ilçesindeki annesi Sıddıka ve babası Mehmet Akkaya’ya emniyet müdürlüğü yetkililerince verildi. Akkaya’nın çatışma sırasında kendisini telefonla arayan lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya’ya, “Çok iyiyim. Akşama sizi arayacağım”, kendisini merak edip arayan İzmir’deki meslektaşlarıyla konuşurken de “Çatışıyoruz, sıcak temasımız devam ediyor. Dua edin” dediği öğrenildi. Deniz Akkaya, kendisinin 11 yaşında kızları Aybüke ile birlikte yaklaşık 5 yıldır süren lösemi tedavisi için İzmir’de kaldığını belirterek, “Yanımıza gelmek için tayin isteyecekti. Tayin formu için benim Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden aldığım tedavi ve kontrol belgelerini kargoyla göndermiştik. Kargo şirketinden sabah arayarak eşimin evrakı almaya gelip gelmeyeceğini sordular. ‘Dağdadır, gelir’ dedim. Eşim de tayinimiz de yok artık. O şerefsizlerin karşısında ağlamıyorum. Kızımı da polis yapacağım. Allah onların belasını versin” dedi. Deniz Akkaya’nın, çok istemesine karşın polis olamadığı için sık sık eşinin üniformasını giyerek çektirdikleri fotoğraflar anılarda kaldı.

6 aylık evliydiler
HENÜZ 2 yıllık polis olan ve 6 ay önce evlenen 30 yaşındaki Recep Topaloğlu’nun şehit olduğu haberi, İzmit’in Gündoğdu Semti’nde oturan ailesini acıya boğdu. Şehit evine bayrak asılırken, babası Reşat Yakup Topaloğlu ve aile fertleri haberi alır almaz bazı yakınlarıyla Şırnak’a gitti. Recep Topaloğlu, 6 ay önce evlendiği eşi 28 yaşındaki Nafiye Topaloğlu’nu da Şırnak’a götürmüştü. Şehit polis Recep Topaloğlu’nun cenazesi bugün İzmit’te Fevziye Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından şehitlikte toprağa verilecek.
(Hürriyet)