SİYASET: “YALAN RÜZGARI BİTTİ”

CHP’Li İnce, Ak Partili Şener’in kavgalı Meclis Komisyonu toplantısından önce, “Komisyon’da CHP’ye karşı tedbir alacağız” dediğini belirterek, “Talimatı kimin verdiğini Ordu milletvekili açıklıyor. AKP’nin yalan rüzgârı bir haftada bitti” dedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, 4+4+4 teklifinin kabul edildiği kavgalı Meclis Milli Eğitim Komisyonu toplantısından bir gün önce, “Yarın 13.00’te toplanmak üzere Ankara’ya dönüyoruz. Komisyon’da CHP’ye karşı tedbir alacağız” dediğini belirterek, “Talimatı kimin verdiğini Ordu milletvekili açıklıyor. AKP’nin yalan rüzgarı bir haftada bitti” dedi. İnce, milletvekillerine dağıttığı yazıyı kanıt gösterek Ak Parti’nin yeni bir hazırlık içinde olduğunu ve teklifi daha Meclis Başkanı’nın komisyonun iptali talebi ile ilgili tavrı bile belli olmadan önümüzdeki hafta yasalaştırmayı tasarladığını öne sürdü.

‘Bakın CD’de ne diyor?’
İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ak Partili Şener’in, Ordu’da yaptığı bir konuşmanın CD’sini dağıttı. Türkiye’de uzun yıllar süren “Yalan Rüzgarı” adında bir dizi olduğunu hatırlatan İnce, “Yalan Rüzgarı yıllar sürdü ama AKP’nin yalan rüzgarı bir haftada bitti. Başbakan, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, komisyon başkanı bir haftadır şöyle söylüyorlardı, ‘CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu milletvekillerine talimat verdi, milletvekilleri salona geldi, oysa AKP milletvekilleri kendiliğinden komisyona geldi’. Gerçek böyle değilmiş. Size bir CD dağıtıldı sanırım. Orada Ordu Milletvekili İhsan Şener ne diyor?” dedi.

Dağ başına döndürmek istediler
Milli Eğitim Komisyonu’ndaki kavgalı oturumun 11 Mart Pazar günü yaşandığını belirten İnce, “10 Mart Pazar günü akşamı Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu’da bir yerel televizyonda görüntülerini size dağıttığım. O CD’de şöyle diyor; ‘Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine yarın 13.00’te toplanmak üzere Ankara’ya dönüyoruz. Komisyon’da CHP’ye karşı tedbir alacağız’ diyor.
Toplantı 15.00’te, siz 13.00’te gidiyorsunuz. Hazırlık yapıyorlar. Grup başkanvekilleri çağrıda bulunmuş, ‘herkes buraya gelsin özellikle iri yarı olanlar gelsin, hazırlıklı gelin’ demişler. Meclis’i dağ başına döndürmek istediler. İhsan Şener’e teşekkür ediyorum, gerçekleri söylediği için” dedi. İnce şöyle devam etti:
“Komisyonda yaşananların planlı olduğunu, AKP’li milletvekillerinin oraya gelirken konuşmak için değil konuşturmamak için geldiklerini söylemiştik. Ne yazık ki izlediğimiz görüntüler bizi haklı çıkardı. Bu görüntüden sonra AKP yetkilileri başta Başbakan olmak üzere ne diyecekler doğrusu çok merak ediyorum. Talimatı kimin verdiğini Ordu Milletvekili açıklıyor.”