KÜLTÜR SANAT: KENTLİYE MÜZİK ZİYAFETİ!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi ‘Fulya Sanat Liseler Arası Müzik Festivali’nin ikincisi 19 Mart Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. İstanbul genelinde toplam 9 okuldan 100’ün üzerinde genç müzisyenin katıldığı etkinlikte genç müzisyenler cazdan klasiğe performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Yarışmaya katılan tüm eğitmen ve öğrenciler festival sonunda katılım sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın elinden aldılar.
19 Mart 2012, İstanbul — Beşiktaş Belediyesi tarafından İstanbul İl ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin de desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Fulya Sanat Liseler Arası Müzik Festivali’nde 9 liseden 100’ün üzerinde öğrenci orkestra, koro ve solo performanslarıyla katıldı. Birbirinden yetenekli öğrenciler, geleceğin sanatçıları olma yolunda önemli bir tecrübeyi Fulya Sanat sahnesinde yaşadılar.
19 Mart Pazartesi akşamı Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ta gerçekleştirilen festivale Terakki Vakfı Okulları, İstek Belde Okulları, Darüşşafaka Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Selçuk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şenesenevler Mualla Sercanoğlu Lisesi, Göztepe İhsan Kurşunoğlu Lisesi, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Lisesi katıldı.
Liseli gençler Fazıl Say’dan Beethoven’a, Brahms’tan Adele’e, Leonard Cohen’den Ray Charles’a geniş bir skalada müzikal yeteneklerini konuşturdular. Ardından festivale katılan tüm eğitmen ve öğrencilere katılım sertifikaları Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından verildi. İsmail Ünal, genç-amatör müzisyenleri sanatseverlerle buluşturan bir platform yaratmayı hedeflediklerini ve yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını dile getirerek, “Kültür ve sanatla yönettiğimiz Beşiktaş’ın ve İstanbul’un en modern konser salonlarından biri olan Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ın kapılarını gelecek yıllarda daha da fazla gence açacağız” dedi.