BJK SPOR: SOYSAL: “EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ GELİYOR”

BEŞİKTAŞ Başkan Adayı Nazmi Koca’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Kaya Soysal Radyo Beşiktaş’ın konuğu oldu. Turizmci olan Soysal, Süleyman Seba bizim atamız, görüşmesek de felsefi olarak aynı yoldayız, onun nefesini arkamızda hissediyoruz diyerek özkaynak düzenin önemine değindi ve şunları söyledi:
“Biz bu yarışa girerken Nazmi Koca ve Aydoğan Cevahir ile yola çıktık. Kulüp tüzüğümüz gereği eşbaşkanlık sistemi olmadığı için yola bu şekilde devam edecegiz. Pazar akşamı seçilmiş olursak tüzük tadilatı yapıp eşbaşkanlık modeline geçmek istiyoruz. Çünkü tek başkanlık veya tek adam devri bitmiştir.
1956 istanbul doğumlu 80-84 senesinde altyapı antrenörlüğü yaptım.Genel kurullara katılarak görüşlerimi bildirdim. Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş geleneksel değerlerini biraz kaybetti. Biz sir semt takımıyız, halk takımıyı, halkın içinden gelmeyiz. Öyle olduğumuzu iddia ediyoruz ve bu yarışa girerkende sloganımız ‘Şeref’imiz Hakkı’mız için Herşey Beşiktaşımız İçin’ Bizim özümüzdeki değerleri unutmuyoruz. Geleneksel bir kulübüz ama çağdaşlıkta unutulmayacak elbette.
Mali tablo hiç hoş değil. Öncelikle biz bize açıklanan mali tablonun doğru olup olmadığını pazartesi sabahı 9’dar itibaren tespit edeceğiz. Mali tablonun neresindeyiz, evet ben dedim acıklı bir durumumuz var şu anda, ama ilk hedef borçlarımızdan kurtulmak. Borçlar bizim borcumuzdur ama bu borçlar ödenecek. Ama herkesin zannettiği gibi cebimizden şu kadar para koyarak değil. Tabi o kaynaklarda var. Şu anda bunları söylemiyorum. Akıllı, iyi niyetli ve projelerden para kazanarak bu borçları ödeyeceğiz.
Kongre üyelerimiz arasında bayan sayısını arttırmak ve bayanlarında maçlara ücretsiz olarak girmesini sağlamak.
Dev bir özkaynak düzeni ile geliyoruz. 1975’te Şeref Stadında nasıl başladıysak bunu çağımızla birleştirip dev bir özkaynak projesini gündeme getireceğiz.
Bu proje Birkaç sene içinde Beşiktaş A Takımı’na futbolcu yetiştirecek ve bu futbolcuları dünyanın ünlü kulüplerine satarak ekonomik gelir eldi edeceğiz.
1975’li yıllarda Serpil Hamdi Tüzün’ün uygulamaya koyduğu projeyi daha da geliştireceğiz.
Yabancı futbolculardan bize yaramayanları satacağız ve özkaynağa yöneleceğiz. Beşiktaş bu sistemle nice şampiyonluklar kazandı. Mali tablo olarak Fenerbahçe ve Galatasaray’dan biraz daha iyiyiz. Kötü örnhek emsal olmaz. Rakiplerimizi şu anda düşünmüyoruz. Beşiktaş zaten bir firmadır. 11 tane forma çıksa rakiplerimizi yener.
Sevgili Yıldırım Demirören Genel Kurul’da korkunç bir tablo bıraktı. 8 yıllık döneminde 6 teknik direktör geldi gitti bu durumda Beşiktaş’ı bırakıp gitmesini doğru bulmuyoruz. Biz daha iyisini yapacağız. Borçsuz bir Beşiktaş yenilmez bir arma.
Fikret Orman Kan, gözyaşı, acı reçete diyor ama biz hızı kesmeden bu zor virajı döneceğiz. Mantıklı yabancı futbolcu alımı yapacağız.
Biz seçilince maçın kaderini değiştirecek oyunculara açığız.
Bayan futbol ligine de Beşiktaş’ı hazırlamak istiyoruz.
8 yılda yapılamayan stad projesini 22 ayda nasıl yapacağız. Tabi ki yapacağız. İdari ve Mali Genel Kurul’da Demirören stadın yapılacağı sözünü aldığını söyledi bu ne sözüdür bunu irdeleyeceğiz.
Bu proje mali tabloyu rahatlatır. Önce durum nedir stad projesi için kimden izin alındı bu projeleri yıldırım hızı ile başlatacağız. Fulya’da ki tesislerde bir saha 6-7’ye bölünüyor. Çilekli Stadı sorunlu. Seba zamanında tesisleşme ivme kazandı ama sonra geriye gidildi. Gönüllerinizi ferah tutun biz Kartalız gözlerimizden herşey okunuyor tablo iyi değil ama bizim yönetimimiz bunun üstesinden gelir. Ben diğer adaylara da başarılar diliyorum.”