SPOR: DERBİ ATEŞİ KADIKÖY’DE YANACAK

FUTBOLUN kalbi Kadıköy’de atacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, bu akşam Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Bir yanda 50 bin kişilik tribün desteğiyle ezeli rakibini yenip, puan farkını 6’ya indirmek isteyen Fenerbahçe… Diğer yanda ise Kadıköy’deki 12 yıllık galibiyet özlemine son vermeye şartlanan Terim’in Aslanları…

MART AYINDA FENER ÜSTÜN
Fenerbahçe ile Galatasaray mart ayında 50. kez karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip mart aylarında 49 kez karşılaşırken; Fenerbahçe 21, Galatasaray ise 13 kez galip gelmeyi başardı.
15 mücadele de beraberlikle sonuçlandı.

İLK GOLÜ ATAN YENİLMİYOR
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf kolay yenilmiyor. Ezeli rakiplerin 18 yılı kapsayan son 35 lig maçında ilk golü atan takım, maçtan en kötü beraberlikle ayrılırken, 2 yenilgi yüzü gördü.

24 KIRMIZI, 169 SARI KART!
Ezeli rakiplerin 23’ü lig, 6’sı Türkiye Kupası, 1’i de Dostluk Kupası olmak üzere son 30 randevusunda hakemler toplam 24 kırmızı, 169 da sarı kart kullandı. Son 30 maçta Galatasaray’dan 14, Fenerbahçe’den 10 futbolcu kırmızı kart gördü.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yoseph Jobo, Reto Ziegler, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Miroslav Stoch, Alex de Souza, Moussa Sow.

GALATASARAY: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Tomas Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Felipe Melo, Emre Çolak, Necati Ateş, Johan Elmander.
(Sabah)