KÜLTÜR SANAT: ORTAKÖY’DE TİYATRO ZAMANI

BEŞİKTAŞ Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde ilginç oyunlar tiyatroseverleri adeta kendine bağladı. Bunlardan bir tanesi Mart ayında sahne diyen“Cinayet Mahalli”ydi. Bir diğer oyun da “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyundu. Afife Jale Sahnesi’nde Tiyatro 3’ün sahnelediği “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyun 17 ve 21 Mart’ta da sanatseverleri ağırlayacak.
Birbirinde farklı oyunlar, Ortaköy Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile Mart ayında da buluşmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi 17 ve 21 Mart’ta sahnelenecek olan “Kocasını Pişiren Kadın” adlı kara mizah… Ortaköy Kültür Merkezi konusuyla dikkat çeken bir başka oyuna daha ev sahipliği yapacak. İnsanoğlunun doymak bilmezliğini ele alan kara komediyi Debbie Isitt’in yazdı, Yasemin Erbulun çevirdi. Oyunu Fatih Pestil’in yönetiyor. İki perdelik 12 yaş sınırı konan oyunla ilgili detaylar şöyle sıralanıyor: “Mutfak bir katilin cennetidir!.. Kenneth ve Laura üçüncü evlilik yıldönümlerini Kenneth’in eski eşi Hilary’nin evinde kutlarlar. Ama ne kutlama! Bu kutlamada neler yoktur ki: Kenneth’in Hilary ile evliyken Laura ile neden beraber olduğu, Hilary’nin bunu öğrenince ne yaptığı, Kenneth’in Hilary’den neden vazgeçemediği, Laura’nın bunu öğrenince ne yaptığı… Özel
kutlama yemeği pişerken geçmiş ve şimdiki zamanda hikayeleriyle baş başa kaldığımız bu üçlü bakalım size bir yerlerden tanıdık gelecek mi? Dileriz ki sonu benzemesin! Ah zavallı Kenneth! Hilary’nin mutfağı ve Laura’nın yatak odası arasında mekik dokuyan doyumsuz Kenneth! Hep mi açsın? Ne zaman doyacaksın? Doymak bilmeyen insanoğlunun halleri, dayatılmış erkeklik, kadınlık rolleri! Hilary’nin üçüncü evlilik yıldönümlerini kutlayan Kenneth ve Laura’ya bir sürprizi var!” Tiyatro 3’ün sahnelediği oyunun kadrosunda şu isimler yer alıyordu: “Melisa İclal Gürmen, Ünal Yeter, Hilal Özbay.”