BEŞİKTAŞ: GAYRETTEPE’DE 12 EYLÜL PROTESTOSU

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nün Beşiktaş Gayrettepe’de bulunan yerleşkesi önünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları, 12 Eylül davası kapsamında işkencecilerden de hesap sorulmasını istedi. 78’liler Girişimi öncülüğünde bir araya gelenlerin arasında, işkence ile hayatını kaybettiği ileri sürülen isimlerin yakınları da yer aldı.
Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Ankara’da görülecek 12 Eylül davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Grup adına hazırlanan ortak açıklama,78’liler Girişimi Basın Sözcüsü Celalettin Can tarafından okundu.
İşkencecilerden hesap sormak, 4 Nisan günü Ankara’da olacaklarını açıklayan Can, ”12 Eylül sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya değildir elbette. Ama en azından 12 Eylül dönemi suçlarının kamuoyunun gündemine gelmesi, hatırlanması için dahi olsa bu dava önemlidir. Geçmişle hesaplaşarak, geçmişin yaralarını sararak, aydınlık bir geleceğin önünü açabiliriz ancak.” diye konuştu.
Eyleme katılanlar arasında, 12 Nisan 1981’de emniyet binasında işkenceden öldüğü iddia edilen Nurettin Yedigün’ün kardeşi Muzaffer Yedigün de vardı. Ağabeyinin işkence altında hayatını kaybettiğini söyleyen Yedigöl, Gayrettepe’deki emniyet binasının işkence müzesi yapılmasını istedi.