BJK SPOR: İNÖNÜ’DE YIKILDIK

TARİHİ gecelerinden birini yaşayan İnönü Stadı’nda Kara Kartal dokuz sene önce başardığını tekrar gerçekleştirmek ve Kupa 2’de son sekiz takım arasına kalmak için kendisine yetecek skoru almak için sahaya çıktı. Portekizli haşarı yıldız Quaresma’nın kadro dışı bırakılması ve Ernst’inkart cezası nedeniyle oynamadıkları müsabakaya siyah-beyazlılar etkili başladı. Özellikle ilk maçta aksayan sol kanattan Simao ve İsmail ile ataklar geliştiren ev sahibi takım, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.
Dakikalar 26’yı gösterirken ofsayt taktiğinde hesaplama hatası yapan siyah-beyazlılar bunun faturasını ağır ödedi. Juanfran’ın enfes pasında ceza alanında topla buluşan Arda, solundaki Adrian Lopez’i gördü. Adrian’ın vuruşu Cenk’ten sekerek ağlarla buluştu.
Golden sonra hem futbolcular hem de tribünde maçın başından beri müthiş bir destekle takımının arkasında duran taraftarlarda oluşan durgunluk bir süre sonra sahada yerini agresifliğe bıraktı. Beşiktaş’ın iki stoperi ve Almeida sararıp bir sonraki Avrupa maçı için cezalı duruma düştü.
İlk yarıda siyah-beyazlılar soyunma odasına boyunları bükük girdi.
Teknik direktör Carlos Carvalhal ikinci yarıya Holosko’yu oyuna alıp, Ekrem’i çıkartarak başladı. Fakat hiçbir hamle siyah-beyazlı futbolcuları oyun disiplinine sokamadı. İkinci yarıda Atletico birçok pozisyonda Beşiktaş’ı az adamla yakaladı ancak fırsatları değerlendiremedi. Ta ki Cenk’in hatasına kadar. 84. dakikada havalanan topa sadece bakmakla yetinen Cenk’in önünde, kale alanında topa zıplayan Falcao, Hakan Şükürvari bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkarttı. Son sözü ise uzatma dakilarında Salvio söyledi.
Müsabaka Atletico Madrid’in 3-0 üstünlüğü ile sonuçlandı ve İspanyol takım tur atlayarak çeyrek finale yükseldi.
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi çeyrek final kuraları cuma günü çekilecek.