BJK SPOR: FİKRET ORMAN DEMİRÖREN’E NOTUNU VERDİ

TRT Spor ekranlarında yayınlanan “Basın Tribünü programının bu haftaki konuğu, Beşiktaş kulübü başkan adaylarından Fikret Orman oldu. Başkan adayı Yalçın Karadeniz’in de davet edildiği; fakat katılmak istemediğini belirttiği programda,yorumcuların sorularını cevaplayan Fikret Orman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş başkanlığına neden aday oldunuz, bu gereksinimi neden hissettiniz?

Ben çocukluğumdan beri Beşiktaş camiası içindeyim, çocukluğumun hayalidir Beşiktaş Başkanı olmak. Her Beşiktaş taraftarı da her kulüp taraftarı da kendi mensubu olduğu kulübe başkan olmak ister. Ben de o amaçlar içersinde 2004 senesinde aday olmuştum. Tekrar adaylığımı koydum; çünkü Beşiktaş’ın içinde olduğu durum itibariyle, bu süreçte Beşiktaş’a sahip çıkmayacaksam, ne zaman sahip çıkacağım diyerek kendi kendime ve arkadaşlarımla yapmış olduğum muhakeme sonucunda 12 Mart’ta aday olmaya karar verdim ve aday oldum.

“Demirören’e notum 10 üzerinden 3”

Mali Genel Kurulda da anlattım. Sorulan sorular içersinde vardı. Beşiktaş’ta 1 milyar dolar harcanmış bu veriyi ben koydum. 5 filan değil notum 3’lerde kalır.

Programımızın final bölümünde seyirci sorularına geçeceğiz. Bir seyircimiz “En büyük baş belalarımızdan olan Menajer Mendez ile yollar ayrılacak mı” diye sormuş.

Mendez’le yollar niye ayrılsın, Mendez’le çok işimiz var, çok oyuncusu var bizde daha onları çözmemiz lazım. Oyuncuları alırız, işimize geliyorsa oyuncuları satarız, Beşiktaş’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız.

“Muhammed Zidan ile anlaşmıştınız geçen seçimlerde” şeklinde bir soru var.

Öyle bir şey yok.

“Yönetim kurulundan birkaç isim sayabilir misiniz” şeklinde bir soru gelmiş.

Yönetim kurulu listesini 21 Mart’ta açıklayacağım ama, Tamer Kıran, Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı’nın olacağını söyleyebilirim.
Beşiktaş’ta eski sporcularla bir çalışma olacak mı?

Beşiktaşlı olan herkese sahip çıkacağım. Planlarım arasında, tarama izleme ekibi var, bu ekibin çoğunluğu eski Beşiktaşlı futbolculardan oluşacak.

“Tayfur Havutçu görevde kalacak mı” diye sormuş bir izleyicimiz.

Tayfur Havutçu zaten görevde, dolayısıyla görevde kalacak tabi.

Deniz Atalay ve İbrahim Altınsay isimleri çok önemli, Atalay ile daha önce çalışmıştınız yakınlığınız var, Altınsay ile görüşmeleriniz olmuş, bu isimler listenizde yer alacak mı?

3 isim saydım, bir hafta sonra hepsini sayarım.

Yeni stat için İnönü dışında başka bir arazi önerilirse düşünceniz ne olur?

Öyle bir düşüncem yok. Benim düşüncem olduğu yerde yapılmasıdır.