BEŞİKTAŞ: USTAYA SAYGIYLA

CUMHURİYET’İN aydınlık yüzü İlhan Selçuk “Ustalara Saygı”da anıldı. Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” toplantısı 2010 yılında yitirdiğimiz Türk basınının en saygın isimlerinden, gazeteci-yazar İlhan Selçuk anısına düzenlendi. Törene Selçuk’un dostları ve çalışma arkadaşları Doğan Hızlan, Altan Öymen, Ahmet Ketenci, Aydın Ilgaz, Orhan Karaveli ve Orhan Erinç katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın gerçek bir Beşiktaş Kentlisi dediği İlhan Selçuk’u anma gecesine Uğur Dündar ve Müjdat Gezen ise telefon bağlantılarıyla katıldılar.
Beşiktaş Belediyesi tarafından 7 sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı Cumhuriyet Gazetesi’nin ikinci kurucusu sayılan, Türkiye’de gazeteciliğin yüzakı isimlerinden, dava adamı ve yazar İlhan Selçuk anıldı. İlhan Selçuk’un dostları, çalışma arkadaşları ve okurları Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde bir araya geldi.
Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısında, “Aydınlanmanın Bilgesi” olarak anılan İlhan Selçuk’un 87. yaşı da kutlandı. Törende, 21 Haziran 2010 tarihinde aramızdan ayrılırken ardında sayısız gazete yazısının yanı sıra deneme, makale, belgesel, anı, gezi ve roman tarzında 15’i aşkın eser bırakan İlhan Selçuk için Miyase İlknur tarafından hazırlanan belgesel film gösterildi
İlk yazıları 1952 yılında Turhan Selçuk ile birlikte çıkardığı 41 Buçuk isimli mizah dergisinde yayınlanan; ardından yine kardeşiyle yazarları arasında Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz, Çetin Altan’ın da bulunduğu Dolmuş Dergisi’ni hazırlayan; Yön Dergisi’nde Doğan Avcıoğlu ile çalışan; 1961’de Akşam’da yazmaya başlayan İlhan Selçuk, 1962’de Nadir Nadi’nin çağrısı üzerine bir ömrü geçireceği Cumhuriyet’e geçti. İlhan Selçuk, 1968’li yıllarda katıldığı panellerde seslendirdiği söylemlerle geniş kitleleri etkiledi.
“Ustalara Saygı” toplantıları 26 Mart’ta gerçekleştirilecek Gencay Gürün toplantısıyla devam edecek.