ÜLKE GÜNDEMİ: “KOORDİNASYON İYİ”

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, ”Terörle mücadelede ve güvenlik konusunda koordinasyonun en iyi olduğu dönemlerden birini yaşıyoruz. Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon çok iyi” dedi. Atalay, TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Terörle mücadelede kurumların birbirinden beklentileri olduğunu ve bu beklentilerin karşılandığını ifade eden Atalay, ”Şu anda terörle mücadelede ve güvenlik konusunda koordinasyonun en iyi olduğu dönemlerden birini yaşıyoruz. Kurumlar arası işbirliğimiz ve koordinasyonumuz çok iyi” dedi.
Basında yer alan bazı haberlerin ya da söylentilerin vatandaşları olumsuz etkilediğini, vatandaşların ”kurumlar arasında sorun mu var? Bu sorun güvenliğe, terörle mücadeleye yansır mı?” sorularını sormasına neden olduğunu anlatan Atalay, ”Öyle bir şey söz konusu değil. Biz en üst seviyede bir araya geliyoruz. Cumartesi günü İstanbul’da Başbakanımızın başkanlığında bu konuda bir toplantı vardı, bir anlamda Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun toplantısıydı bu. Hepimiz oradaydık, bu konuları orada görüştük, paylaştık. Kurumlarımız arasında yürüyen süreci etkileyecek, terörle mücadeleyi, güvenliğimizi olumsuz etkileyecek herhangi bir koordinasyon sorunumuz yok” diye konuştu.