ALIŞVERİŞ: ONLİNE SATIŞIN YILDIZLARI!..

DİZÜSTÜ bilgisayarların tahtına göz diken tablet cihazlar, online alışveriş listelerinde de hızla yükseliyor. 2011’de en yüksek satış artışını yakalayan Android tabletler, Doğu illerinde de en fazla talep gören ürünler arasında. Son iki yıldır PC pazarında dengeleri değiştiren tablet bilgisayarlar, online alışveriş listelerine de damgalarını vuruyor. 2007’den bu yana 29 ayrı kategoride 350 bini aşkın ürün çeşidiyle faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitelerinden HizliAl.com’un 2011 verilerine göre, tablet PC yakaladığı satış artışı hızıyla yılın gözde ürünü olmayı başarmış.
HizliAl.com Genel Müdürü Gülbin Çoruh, online alışverişte hala en çok satın alınan teknoloji ürünleri listesinin başında dizüstü bilgisayarların geldiğini belirtiyor. Ancak 2011 yılı rakamlarına göre tablet cihazların hızla yükseldiğini de ifadelerine ekliyor. 2011’de tablet PC satışlarının bir önceki yıla oranla yüzde 150 oranında arttığını söyleyen Çoruh, “2012’nin ilk 2 aylık sonuçları da bu yılın gözde ürünlerinden birinin tablet PC’ler olacağını ortaya koyuyor” diyor.

EN ÇOK ANDROİD CİHAZLAR TALEP GÖRÜYOR
Tablet cihazlar arasında en büyük patlama, Android işletim sistemine sahip tablet PC’lerden geliyor. Öyle ki Android tablet cihazların satışlarındaki artış, önceki yıllara oranla yüzde 300’ü aşmış. “Android tabletlerdeki uygulama sayısının çokluğu ve ve ünlü markaların bu işletim sistemine sahip tablet cihazlar üretmeye başlaması, satıştaki artışlarda da büyük rol oynuyor” diyen Çoruh, “HizliAl.com’un bu ürün kategorisindeki avantajlı kampanyaları ve taksit fırsatları da tüketicilerin tablet PC’lerini online alışveriş sitelerinden satın almalarına sebep oluyor” diye vurguluyor. HizliAl.com’un tablet PC kampanyaları, Anadolu’dan tüketicilerin de tablet cihazını online olarak satın almalarını sağlıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla online alışverişte hızlı ilerleme kaydeden Anadolu’da tablet PC’ye önceki yıl rakamlarına göre en çok talep artışı Doğu Anadolu Bölgesi’nden geliyor.