BEŞİKTAŞ: Uğur Gedik’in listesinde kimler var

CHP’nin ‘Büyük Demokrasi Şöleni’ adı altında gerçekleştirdiği 16. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından ilçelerde kongreleri gerçekleştirmeyi sürdürdü. Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı’nın Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlediği 34.Olağan Kongresi’nde mevcut ilçe başkanı Uğur Gedik 237 delegenin aday göstermesinin ardından aldığı 259 oyla yeniden güven tazeledi.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı’nın merakla beklenen 34. Olağan Kongresi Mustafa Kemal
Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın gözlenmediği kongreyi partililer ve basın mensupları takip etti. Salon, ekranlara yansıyan CHP amblemleri ile süslendi. Sahneye Mustafa Kemal Atatürk ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri asıldı. Sahnenin iki yanında da dev ekranlar yer aldı. Kongre, partililer ve delegelerin yerini almasının ardından başladı.
Divan Başkanlığı’na CHP Sinop Milletvekili Engin Altay’ın seçilmesinin ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından kongre faaliyet raporunun okunması ile sürdü. Kongrede yapılan oylamada Blok Liste ile seçimlerin yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi. İlker Uygun’un faaliyet raporunu okumasının ardından Murat Uluhan hesap raporunu okudu. Faaliyet raporu ve hesap raporunun oy birliği ile aklanmasının ardından ardından yapılan seçimde Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik yeniden başkan seçildi. Kongreye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, Milletvekilleri, Oktay Ekşi, Çetin Soysal, Haluk Eyidoğan’da katılım sağlayanlar arasında yer aldı.

“BU BAŞARI CHP’NİNDİR”
Kongrede bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “2004’de başkan adayıydım. Beşiktaş’ta partimiz iktidarda değildi ve yüzde 44 oy oranını hedefledik ve bu oranlada seçildik. Beşiktaş İstanbul’un başkenti olarak daha sonra yüzde 70 oy aldı. Bu başarı CHP örgüt üyeleri ve yerel yönetimidir” diye konuştu.

“CHP’DE DELEGEYİM”
Delege olduğunun altını çizen CHP eski genel başkanı Altan Öymen “CHP’li olmak başlı başına bir farklılıktır. CHP Cumhuriyet’i kuran ama 1919’dan bu yana Türkiye’de ne kadar çağdaş hareket varsa öncüsü olmuştur. Ana muhalefet partisi olarak herşey ortada ama diğer parti çok oy aldı diye de üzülmeye gerek yok. CHP’ye olan inanç eksilmeden sürüyor. Beşiktaş’ta sonuç ortada” dedi.

“ARTIK KAVGA BİTTİ”
Kongrede 259 oy alarak başkan seçilen Uğur Gedik, “Kimsenin ötekileştirmeyeceği bir partiyiz. CHP’de nihayet içe dönük kavga dönemi bitmiştir. Bundan böyle dilimiz söylemlerimiz ortaktır. Bizden iktidar bekleyen halkımızın karşısına kavgayla çıkamayız. Ülkemizi hakettiği yere taşımak için safları sıklaştıralım”

İLÇE BAŞKANI:
Uğur Gedik

İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri:
Sanlı Aslan
Şermin Aşlak
Turgut Baltaişlemez
Hatice Çeker
Lal Denizli
İbrahim Domaç
Selahattin Kabiloğlu
Berna Kutsal
Ali İzzet Oral
Alp Sunay
Bilgi Şenbağ
Cengiz Tatar
Sultan Tellioğlu
Murat Uluhan
İlker Uygun
Mücahit Yaman