KÜLTÜR SANAT: ÇAĞDAŞ KİBELELER

DÜŞÜN ve kültür dünyamızı zenginleştiren kadınlar, 8 Mart’ta “Ustalara Saygı”da buluştu Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, geleneksel 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel etkinliği “Çağdaş Kibeleler” ile devam etti. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 8 Mart Perşembe akşamı düzenlenen geceye düşün ve kültür dünyamızı zenginleştiren “Çağdaş Kibeleler” konuk oldu.
Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlikte konuklar, kendi alanlarından yola çıkarak kadının dünkü ve bugünkü konumunu, geleceğini yorumladılar. Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nunda katıldığı etkinlikte, tiyatrocu Dilek Türker, gazeteci-yazar Meral Tamer, öğretim üyesi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, kadın hakları konusunda çalışmalar yürüten Nazan Moroğlu, sanat tarihçi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, gazeteci-yazar Seda Kaya Güler, şair Sennur Sezer ve Ka-Der’in kurucularından gazeteci-yazar Zeynep Oral’ın konuşmacı olarak katıldı.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel etkinliği “Çağdaş Kibeleler”de; artık aramızda olmayan sanat, bilim ve düşün dünyasından alanına damga vurmuş kadınlar da bir dia gösterisi ile anıldı.
“Ustalara Saygı” toplantıları 12 Mart’ta İlhan Selçuk, 26 Mart’ta Gencay Gürün geceleriyle devam edecek.