SANAT: USTA RESSAMLARLA YARIŞIYOR!..

RESSAM Taylan Sarıçicek’in “Sessizliğin Rengi” adını verdiği resim sergisi açıldı. Otistik ressam Taylan Sarıçicek’in “Sessizliğin Rengi” adını verdiği resim sergisi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla açıldı. Üç yaşında otistik olduğu anlaşılan, o günden beri resim yaparak iletişim kurmayı tercih eden 17 yaşındaki Taylan Sarıçiçek’in “Sessizliğin Rengi” isimli resim sergisi dün Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından açıldı. Sergi, 11 Mart Pazar gününe kadar Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilir.
Beşiktaş Belediyesi, Mart ayında henüz üç yaşındayken otistik olduğu anlaşılan ve iletişim dili olarak konuşmanın yerine resim yapmayı seçen genç ressam Taylan Sarıçiçek’in sergisine ev sahipliği yapacak. Sarıçiçek’in yağlıboya tablolarından oluşan “Sessizliğin Rengi” isimli sergi, 11 Mart 2012, Pazar gününe kadar Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.
Üç yaşından beri resim yapan Taylan Sarıçiçek, “Otizmin Kaleminden Dünyaya Bakışım ve Çizgilerim” isimli ilk kişisel sergisini 9 yaşındayken açtı. Şu ana kadar iki karma sergiye katılan genç sanatçı, içindekileri sözcüklerle değil, renkleri konuşturarak anlatıyor. Sarıçiçek, 2010 yılından bu yana resim çalışmalarını ressam Halis Karakurt’un öğrencisi olarak sürdürüyor.

TAYLAN SARIÇİÇEK RESİM SERGİSİ
Sergi Adı : “Sessizliğin Rengi” Resim Sergisi
Yer : Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu
Adres : Nispetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No:1 Levent/ Beşiktaş