KENT: İSTANBUL’A OLİMPİYAT YAKIŞIR!..

2020 Olimpiyatları’nın en güçlü adayı olan İstanbul’da hafta sonu oynanan 2 Spor Toto Süper Lig ve 2 Bank Asya 1. Lig karşılaşmasında takımların taşıdıkları “2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul. İstanbul’a Olimpiyat Yakışır” yazılı pankartlar spor camiası tarafından heyecan ve coşkuyla karşılandı.
Avrupa Spor Başkentleri Birliği (ACES) tarafından 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak ilan edilen İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı her kesimden büyük destek görürken bu istek adaylık sürecinde İstanbul’un elini gün geçtikçe daha da güçlendiriyor. 2012 Avrupa Spor Başkenti olmanın gururunu yaşayan İstanbul’da Olimpiyat heyecanı gün be gün artmaya devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği çalışma ile bu heyecan hafta sonu yeşil sahalarda da yaşandı. İstanbul’da hafta sonu oynanan 2 Spor Toto Süper Lig ve 2 Bank Asya Birinci Lig karşılaşmasında futbolcuların sahaya çıkarken taşıdıkları “2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul. İstanbul’a Olimpiyat Yakışır” yazılı pankart spor camiasının büyük coşkusuyla karşılandı. Spor Toto Süper Lig’de 3 Mart Cumartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği ve aynı gün Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan Kasımpaşa-Giresunspor karşılaşmalarında futbolcuların taşıdıkları pankartlar tribünler tarafından büyük bir heyecanla karşılanırken İstanbulluların 2020 Olimpiyat Oyunları’nı ne kadar çok istediğini de gözler önüne serdi.

‘İstanbul’a Olimpiyat yakışır’ tezahüratları yapıldı
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organizasyonuyla hayata geçirilen çalışmanın ikinci gününde ise Spor Toto Süper Lig’de İnönü Stadı’nda gerçekleştirilen Beşiktaş-Trabzonspor derbi mücadelesinde ve Bank Asya Birinci Lig’deki Kartalspor-Sakaryaspor karşılaşmasında futbolcular ellerinde “2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul. İstanbul’a Olimpiyat Yakışır” yazılı pankartlarla yeşil sahaya çıktılar. İlk karşılaşmalarda olduğu gibi ikinci gün müsabakalarında da bu pankart futbolseverler tarafından aynı heyecan ve coşkuyla karşılandı. Tribünlerden “İstanbul’a Olimpiyat Yakışır” diye tempo tutan futbolseverlerin bu heyecanı ve isteği 2020 Olimpiyatları’nı düzenleme yolunda Madrid, Tokyo, Doha ve Bakü’yle yarışan İstanbul’un şansını daha da artırdı.

Pankart önümüzdeki haftalarda da yeşil sahalarda olacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışması sadece bir haftayla da sınırlı kalmıyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul’da oynanacak Spor Toto süper Lig müsabakalarında “2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul. İstanbul’a Olimpiyat Yakışır” pankartları yeşil sahalarda olacak. Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 11 Mart’ta Ali Sami Yen Türk Telekom Arena’da oynanacak Galatasaray-Gençlerbirliği mücadelesi ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor müsabakalarında futbolcuların bu pankartla sahaya çıkmaları için çalışmalarını tamamladı.
Gençlik ve Spor Müdürlüğü, ayrıca 18 Mart’ta 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da oynanacak dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen ve tüm dünyanın merakla takip ettiği Fenerbahçe-Galatasaray Spor Toto Süper Lig mücadelesinde de futbolcuların ellerinde bu pankartla sahaya çıkmalarını planlıyor. 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da futbol sahalarında yaşanan bu heyecan ve olimpiyat isteği 2020 Olimpiyat Oyunları’nın en iddialı adayı olan İstanbul’un rakiplerinden bir adım daha öne çıkmasını sağlıyor.