ALIŞVERİŞ: KADINLAR TAKSİTLİ ALIŞVERİŞİ SEVİYOR

BANKALARARASI Kart Merkezi (BKM), kadın ve erkeklerin kredi kartı kullanım eğilimlerini inceledi. Merkezin Kart Monitör Araştırması’na katılan kadınların yüzde 61’i bir adet kredi kartı kullandığını belirtiyor. Araştırma, kadınların kredi kartı limitinde erkeklere göre oranla daha duyarlı olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre kadınların yüzde 30’u 501-1.000 TL arası limit kullanıyor. Aynı limiti kulanan erkeklerin oranı ise yüzde 20.
Kadınların yüzde 25’i kredi kartı kullanarak aylık ortalama 301-500 TL arasında; yüzde 20’si ise 101-300 TL arasında alışveriş yapıyor.
Kredi kartından yararlanmada en büyük etken taksitlendirmeye imkân tanıması. Kadın kredi kartı kullanıcılar uygulamadan bilinçli olarak faydalanıyor. Yüzde 32’si en az 101-250 TL’lik alışverişini taksitlendiriyor.
Kadınlar, alışveriş konusunda bilinçli davranışlarını e-ticarete de yansıtıyor. Araştırma sonuçlarına göre bayanların yüzde 35’i internetten havayolu ve seyahat acentası harcaması yaparken, erkeklerde bu oran yüzde 20’de kalıyor. Kredi kartı kullanım alışkanlıklarında en çok harcama yaptıkları dönem ise bayramlar olarak yer alıyor.
(Zaman)