BJK SPOR: Q7 ATLETİCO MADRİD’İ DEŞİFRE ETTİ

BEŞİKTAŞ’IN Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi olan Atletico Madrid hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı ekibin Atletico Madrid ile oynayacağı mücadele öncesi Marca gazetesine bir röportaj verdi.

Yıldız futbolcu Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone hakkında övgü dolu sözler sarfederken; rakiplerinde korkmadıklarını fakat saygı duyduklarını sözlerine ekledi.

İşte Q7’nin Marca’ya verdiği röportaj:

Atletico Madrid ile eşleştiğiniz zaman neler hissettin? Rakibiniz hakkında ne düşünüyorsun?
Atletico saygı duyduğum bir ekip. Çok büyük bir kulüpler ve ne kadar güçlü bir ekiple eşleştiğimizin farkındayız.
Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone hakkında neler düşünüyorsun?

Simeone kazanmayı bilen, genç ve başarılı bir teknik adam. Atletico Madrid kaptanlığını da yapmıştı ve bu kulüple özdeşleşmiş bir isim. Atletico ile başarılı olacağını düşünüyorum.

Beşiktaş taraftarının idolüsün. Takımın tur şansını nasıl değerlendiriyorsun?

Bu turlar gerçekten çok zor ve karmaşık. Şüphesizki, çok iyi bir takıma sahibiz ve çok çalışıyoruz. Kazanabileceğimizi kanıtlamak istiyoruz ve bunu başarabilecek yeteneğe ve cesarete sahibiz.

Porto, Barcelona, Inter ve Chelsea… Mourinho’nun oyuncu hali gibisin. Tüm bu tecrübeler seni Türk ekibinin ana silahı yaptı. Şu anda işler nasıl gidiyor?

8 hafta boyunca beni sahalardan uzak tutan bir sakatlıktan yeni döndüm. Fiziksel olarak %100 hazır olmasam da yavaş yavaş formumu yakalamaya başlıyorum.

Sana göre Atletico Madrid’in en güçlü yanı nedir?

Herşey. Özellikle hücum hattında çok kaliteli herkesin tanıdığı güçlü oyunculara sahipler. Hepsi saygı duyulacak isimler ama bir tanesi gerçekten çok özel. Oyun içinde fark yaratabilecek bir oyuncu: Radamel Falcao

Atletico’da en çok korktuğunuz oyuncu kim?

Korku mu? Biz kimseden korkmuyoruz. Saygı duyuyoruz fakat korkmuyoruz. Futbol bir takım oyunudur ve bir ya da iki oyuncuyla alakalı değildir.

İstanbul’da ateşli bir atmosfer bekliyorum. Taraflarınız rakipler için oldukça zor bir atmosfer yaratıyor.
Doğru, Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi, bu konuda herhangi bir tereddüt yok bence. Stadımızdaki atmosfer gerçekten inanılmaz, bir çok kulüp orada bu atmosferin korkusuyla oynuyorlar. Onların bize verdiği kayıtsız şartsız destek bizim tutkuyla oynamamızı sağlıyor ve bizi çok güçlü kılıyor. Bu tip şeyler biz futbolcular için çok önemli. Böyle bir ortamda oynamayı dünyanın bütün futbolcuları ister. Beşiktaş’ta oynamak en iyisi!
La Liga’da iki Türk oynuyor: Nuri Şahin ve Arda Turan. Bu oyuncular hakkında ne düşünüyorsun?
Evet insanlar onları takip ediyor. Güzel şeyler yapabileceklerini tahmin ediyorum. İkisi de çok iyi oyuncular. Birini tercih etmem çok zor. (FOTOSPOR)