EĞİTİM: 4 BİLİNMEYENLİ EĞİTİM DENKLEMi

CHP Lideri, partisinin yaptığı anketten çıkan sonuca göre halkın 4+4+4 uygulamasından haberi olmadığı söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek hükümetin eğitim sistemini değiştirmek için hazırladığı 4+4+4 yasa taslağını değerlendirdi. Yeni sistemi değerlendirmek üzere CHP’nin yaptığı bir anketi açıklayan Kılıçdaroğlu, halkın büyük çoğunluğunun bu düzenlemeye karşı çıktığını söyledi. CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı araştırmanın sonuçlarından örnekler veren Kılıçdaroğlu, “Hiçbir anne-baba çocuğunun okula gitmemesini istemez” dedi.
Yurttaşların sağduyusuna güvendiğini dile getiren CHP Lideri, “Vatandaş yasayı çok iyi bilmese de, bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyor. Çocuklar üzerinden değil çocukların geleceği için siyaset yapmalıyız” diye konuştu.
Halkın düzenmeyi anlamadığını vurgulayan kemal Kılıçdaroğlu, “Size çocuklarınızın veya yakınlarınızın bu kanundan nasıl etkileneceğiniz konusunda yeterince bilgi verildi mi” diye sorduklarını yüzde 91,1’in hayır yanıtı verdiğini belirtti.
Halkın siyasetçiyi dinlediğini ancak uzmanların görüşlerine de değer verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın yüzde 87.7’si ‘Çocuklara bir sene ücretsiz okul öncesi eğitim verilsin’ diyor. Türkiye’nin binlerce eğitim uzmanı var, bu birikime siyasetçi sırtını çeviremez. Sayın Başbakan, hepimizin her şeyi bilmesi mümkün değildir. Siyasetçinin görevi uzmanları dinlemektir. Ne kadar yararlanırsak halkın gözünde değerimiz o kadar artar.”

‘BAŞBAKAN’A ELİMİ UZATIYORUM’
Kılıçdaroğlu‘nun açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle:
-Lütfen Sayın Başbakan, YÖK Başkanı’nı eğitim fakültesi dekanlarını davet ediniz. Uzmanları dinleyiniz. Onları dinlemek sizi alçaltmaz.

-Bu konuda inatlaşmanın ülkeye bir faydası olmaz. STK’ların sesine kulak vermemekle, aydınların sesine kulak vermemekle, bilim adamlarının sesine kulak vermemekle, halkın sesine kulak vermemekle ne siz kazanırsınız, ne de ülke kazanır.

Haberin devamı ↓
reklam

-Bakın, dün grup toplantısında bütün Türkiye’nin önünde size elimi uzattım. Çağrımı yineliyorum. Sayın Başbakan size bütün samimiyetimle elimi uzatıyorum, gelin, bu ülkeye bir uzlaşmanın keyfini yaşatalım. Gelin, eğitim yasamız, bizim neslimizin, gelecek kuşaklara ve ülkeye gerçek bir hediyesi olsun. Gelin ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren eğitim yasamızı, sevgiyle, barışla, bir bayram coşkusu içinde, birlikte çıkaralım.

-Yapmamız gereken çocuklarımızın geleceğini güzel şekilde inşa etmektir. Çocukların güçlü bir özgüveni olmalı.

‘BU TEKLİFİ VERENLERİN ÇOCUĞU VAR MI?’
-Bu teklifin arkasında AKP’yi ve bakanlarını göremiyoruz. Hükümet sözcüsü de ‘Bu konudaki konuları bana sormayın’ dedi.

-Milli Eğitim Bakanı da içeriğinden rahatsız. Okul öncesi ile ilköğretimi bir araya getiriyorsunuz. Bu dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu teklifi verenlerin çocuğu var mı acaba?

-Arkadaşlarımız Parlamento’da yasanın geri çekilmesi için çalışıyor. Teklifin tümü için yanlış diyorlar. Çocuğu tanımıyor bunlar diyorlar.
Ntvmsnbc