BEŞİKTAŞ: TOPLUMSAL İÇERİKLİ BELGESELLER!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin ücretsiz belgesel film gösterimleri, 2008 yılında aramızdan ayrılan ve Grammy ödülü alan ilk siyahi Afrikalı sanatçı olan Miriam Makeba’nın yaşamını konu alan “Mama Afrika” ile devam ediyor. “Mama Afrika” belgeseli, 7 Mart 2012 Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir.

Finlandiyalı yönetmen Mika Kaurismäki’nin çektiği belgesel, 7 Mart 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilecek. Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”e güçlü sesiyle ırkçılığa, fakirliğe, savaşa karşı çıkan, eşitlik ve barış mesajları vererek dünyayı dolaşan Miriam Makeba’nın yaşamını konu alan “Mama Afrika” belgeseli konuk oluyor. Finli yönetmen Kaurismäki’nin Afrika’nın sesini ve umudunu canlandıran bu olağanüstü ve etkileyici sanatçıya saygılarını sunduğu “Mama Afrika”, 7 Şubat 2012 Çarşamba akşamı Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.
“Mama Afrika” belgeseli, 7 Mart 2012 Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir.
“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”, etkinliği, 14 Mart 2012 Çarşamba akşamı gösterilecek “Yıldız Alpar: Bedii Raks’tan Bugüne” isimli belgesel filmin gösterimiyle devam edecek.