TEKNOLOJİ: ROBOTLARA İNSAN BEYNİ!..

ÖLÜMSÜZLÜK için çalışmalara başlandı. Bir Rus milyoner robotlara insan beynini dahil etmek için düğmeye bastı. Birçoğumuz Avatar filmini izledi. Filmde, insanlar beyin gücü ile Avatar’ları yönlendiriyorlardı. Bu fikir birçok kuruluş için ilham kaynağı olmuştu. Örneğin Pentagon, gizli tutulan ve sonradan açığa çıkan Avatar projesi ile herkesi şaşırtmıştı. Pentagon’un Avatar projesinde, tıpkı Avatar filmindeki gibi, insanların beyin gücü ile robotları yönlendirmesi amaçlanmıştı. Fakat Rus milyoner Dmitry Itskov’un fikri çok daha uçuktu. 31 yaşında olan medya patronu Itskov, insan beyni taşıyan robotlar geliştirmek için düğmeye bastı.

Itskov, önümüzdeki 10 yıl içinde insan beynine sahip olan ve bilinci hiç kaybetmeyen robotlar geliştirmek istiyor. Bunun anlamı ölümsüzlüğe ilk adımın atılmış olması.

Günümüzdeki araştırmalara bakıldığında yapay kaslar ve damarların üretildiğini görmek mümkün. Dolaysıyla bu proje çok da hayal değil.

Itskov’un bu projesi, tıpkı Pentagon’un projesi gibi Avatar adını taşıyor. Global Future 2045 konferansında projenin detaylarını açıklayan Itskov, ilk olarak insan beyni tarafından yönlendirilebilen Robotlar yapmak istiyor. Bu projenin ikinci aşamasında da insan beynini robotlara dahil etmek için uğraşacak.

Itskov, bu projesinde Frankenstein yöntemini kullanmayacak. Yani operasyonlarla bir insanın beyni sökülüp robotlara takılmayacak. Bu projede yapay bir insan beyni kullanılacak. Bu beyne insanların bilinci yüklenecek. Projenin üçüncü aşamasında da robotlara ruh kazandırılacak.