SİYASET: “YARGILANMAK İSTİYORUM”

CHP lideri, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclise gönderilen felzekeyi eleştirdi, “dokunulmazlığımı kaldırın, yargılanmak istiyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“O fezleke demokrasi açısından utanç belgesidir. Ana Muhalefet Partisi’ne belli konularda düşüncenizi söylemeyin deme fezlekesidir. Demokrasinin temeline dinamit koyan fezlekedir. Siyasi otoritenin bilgisi arzusu doğrultusunda hazırlanan fezlekedir. Başbakan’ın dediği gibi, olması gereken oldu o zaman dokunulmazlığımı kaldırın yargılanmak istiyorum.”
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grubu tarafından düzenlenen ”4+4+4 eğitim” konulu toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“4+4+4 Ne Anlama Geliyor Bilen Yok”
Toplantının içeriğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının yapması gereken bir toplantıyı düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:
”Çocuklarımızın nasıl yetişmesi gerekir, bununla ilgili olarak pedagogların, bilim insanlarının, eğitimcilerin görüş bildirmesi lazım çünkü bu konunun uzmanı onlar.Parlamentoya bir kanun teklifi geldi Bakanlar Kurulu’ndan geçmeden, hükümet bunu konuşmadan, tartışmadan, kamuoyunda tartışılmadan… Bütün medya mensubu arkadaşlarımdan rica ediyorum, televizyon yöneticilerinden rica ediyorum; halka ‘yeni getirilen eğitim sisteminden sizin bilginiz var mı’ diye sorsunlar. Çocuklarınız eğitilecek, 4+4+4 ne anlama geliyor bilen yok. Umuyorum güzel sonuçlar çıkacak buradan.
Başka bir soru üzerine Pozantı Cezaevi’nde Adalet Bakanlığının aldığı önlemlerin yeterli olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bu konuda CHP milletvekillerinin yetkililerle ve sivil otoritelerle görüştüğünü, hazırladıkları raporu hem parti grubuna hem de partiye sunduklarını anlattı.
(TRT)