SANAT: ENGELLİ ÇOCUKLARA ÖZEL…

MUSTAFA Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu’nda yine birbirinden ilginç etkinlikler ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Mustafa Kemal Merkezi, Şubat ayının son haftasında yine renkli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Dj Geveze, Atilla İlhan Salonu’nda hayranlarıyla bir araya geldi. Geveze Show Fazla Mesai Orkestrası adlı etkinlikte yine neşe dolu saatler ziyaretçilerin oldu. Jess Molho’nun sunumu ile gerçekleşen renkli gece İzev Çocukları yararına düzenlendi. “Engelli çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunalım” sloganıyla gerçekleşen etkinlikte espriler adeta havada uçuştu. Ünlü radyocu, mekâna gelenleri hem stand-up gösterisi hem de konseriyle eğlendirdi. Canlı performans sergileyen Geveze, günümüzün sevilen şarkılarını seslendirdi. DJ geveze, ismin nereden geldiğini bir röportajında şöyle anlatıyor:
“Genç radyoda program yaparken Baha Boduroğlu koydu bu ismi. Programda çok konuşuyordum, Baha Abi ‘Amma geveze adamsın, senin ismin geveze olsun’ dedi. İlk başta çok irrite oldum sonra alıştım. Unutturmak için çok vakit harcadım. İsmimin Ahmet olduğunu açıklarsam herkes bana Ahmet diyecek. Geveze demez. Niye desin ki? Oysa ki ben Geveze denilmesini istiyorum. Annem bile bana Geveze diyor. Geçen gün banka kredi sözleşmesine Geveze diye imza attım. Çocukken Orhan Boran olmak isterdim. Hiç unutmuyorum çocukken radyoya FM verici bağlamış, Büyükada’da yayın yapmıştım. Eve polis gelmişti. Yasaktı tabii o zamanlar. Orhan Boran ve Yukki yüzünden radyocu oldum. Bu dünyada onun kadar nüktedan başka hiç kimseyi tanımıyorum.”
Gösteri, İzev Çocukları yararına gerçekleşmişti. 1997 yılında faaliyete geçen İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “1989 yılında dernek olarak kurulan ve 1997’de vakıf tüzel kişiliğinde yapılanan İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı ) çocukları zihinsel engelli mütevelli üyeler tarafından oluşturulmuştur. Kuruluşundan bu yana İZEV’in çalışmaları daha çok özel eğitime muhtaç çocukların gereksinimleri yönünde gerçekleşmiştir. 0 – 25 yaş arası 420 zihinsel engelli çocuğa rehabilitasyon, terapi, ilköğretim ve mesleki eğitim hizmetleri veren Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurucusu ve destekçisidir. 2007 yılında akademik eğitimini tamamlamış 32 ergen öğrenciler için Sarıyer Büyükdere’de tarım, hayvancılık, elsanatları gibi uğraşları kapsayan bağımsız yaşam alanı – geçiş evi kurulmuştur.”