KÜLTÜR-SANAT: BÖLGE HASTANESİ ORTAKÖY’DE…

AFİFE Jale Sahnesi’nde Tiyatro Kumpanyası’ndan bir oyun sanatseverler ile buluşacak. Bahar aylarında da Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde programlar tüm hızıyla devam ediyor. Yine farklılığıyla adından söz ettirecek bir oyun tiyatroseverleri Afife Jale Sahnesi’nde karşılamaya hazırlanıyor. Tiyatroadam’dan “Bölge Hastanesi” isimli oyunu, Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde Afife Jale Sahnesi’nde perde diyecek. 1 Mart’ta sahnelenecek oyurnla ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “Savaşın gölgesinde bir bölge hastanesi… Hiç kimsenin taburcu olamadığı tuhaf bir oda…
Kırık dökük bir ameliyat masasında, Neşterle parçalara ayrılan Balkan toprakları… Ve trajikomik bir “Kimlik Nakli Operasyonu”… Masallarla – gerçekler, yazılanlarla – yaşananlar arasında sıkışmış insanlar… Tiyatroadam, Hristo Boyçev’in yazdığı, kahkahalar ve gözyaşlarının birbirine karıştığı bu bol ödüllü oyun seyirciyle buluşacak.”
Oyunla ilgili diğer detaylar ise şöyle sıralanıyor: “Yazan: Hristo Boyçev. Çeviren: Hüseyin Mevsim. Yönetmen: Fatih Koyunoğlu, Deniz Özmen. Müzik Direktörü: Saki Çimen. Sahne Tasarımı: Deniz Özmen. Dekor Uygulama: Sırrı Toprak, Metin Gümüş. Afiş Tasarım: Elif Ergür. Işık – Müzik Kumanda: Uğur Aksu.”
Tiyatroadam tarafından sahneye konulacak olan “Bölge Hastanesi” adlı oyunda yer alan isimler ise şöyle: “Oynayanlar; Ayça Koyunoğlu, Çetin Kaya, Şebnem Bilgeer, Fatih Koyunoğlu, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Barış Yıldız, Aşkın Şenol.”
Oyunun konusu ile ilgili Tiyatroadam ekibi şunları aktarıyor: “Balkanların en ünlü oyun yazarlarından biri olan Bulgar yazar Hristo Boyçev’in, Hüseyin Mevsim’in tarafından dilimize çevrilen bu trajikomik oyunu, savaş sırasında Balkanlar’da bir bölge hastanesinin kimsenin taburcu olmadığı bir koğuşunda geçiyor. Bu koğuş ve içindeki hastalar yıllardan beri parçalanarak kimliksizleştirilmeye çalışılan Balkan toplumunun bir minyatürü olarak da algılayabileceğimiz bir koğuştur. Oyunda hafızasını yitirmiş ve ismini – daha doğrusu kim olduğunu – hatırlamaya çalışan bir hastanın, odadaki diğer hastalar tarafından kendisine biçilen yeni kimliğiyle mücadelesi, eğlenceli ve bir o kadar da trajik bir dille anlatılıyor.”