KENT: KUMBARALAR BOŞ KALMASIN

BEŞİKTAŞ Belediyesi yine uygulamalarıyla birbirinden farklı projelere daha imza atıyor ve projelerin başlangıç noktası olmasıyla birlikte adeta örnek oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllarda atık toplama projelerinden uygulama alanlarında kutuları konumlandırması ve duyurmasıyla birlikte ne kadar etkin olduğunu da göstermişti. Devam eden projeler kapsamında ise “Geri Dönüşüm ve Cam Kumbarası” noktalarıyla kentlinin ilgisini oldukça çekmişe benziyor. Beşiktaş’ta 23 mahallede bir çok noktada “Geri Dönüşüm ve Cam Kumbarası” projesi hayat buluyor. Cam Kumbarası toplama istasyonları ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“Beşiktaş’ın farklı noktalarına yerleştirilen atık camların toplandığı kumbaraların sayısı oldukça dikkat çekiyor. Beşiktaş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çalışmayla atık camlar ekonomiye kazandırılıyor. Beşiktaş’ın farklı noktalarına konulan kumbaralarda toplanan cam atıklar, işlemden geçirilerek tekrar kullanıma elverişli hale getiriliyor. Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, Beşiktaş’ın en işlek noktalarına bu kumbaralar da yer alıyor.”
Buna göre mahalleler şöyle sıralanıyor:
“Abbasağa Mahallesi, Akat Mahallesi, Arnavutköy Mahallesi, Balmumcu Mahallesi, Bebek Mahallesi, Cihannuma Mahallesi, Dikilitaş Mahallesi, Etiler Mahallesi, Gayrettepe Mahallesi
Konaklar Mahallesi, Kuruçeşme Mahallesi, Kültür Mahallesi, Levazım Mahallesi, Levent Mahallesi, Mecidiye Mahallesi, Muradiye Mahallesi, Nisbetiye Mahallesi, Ortaköy Mahallesi, Sinanpaşa Mahallesi, Türkali Mahallesi, Ulus Mahallesi, Vişnezade Mahallesi, Yıldız Mahallesi.”