KÜLTÜR SANAT: MÜJDAT GEZEN’E SAYGILAR!..

MİZAH ustası Müjdat Gezen, dün akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ustalara Saygı”nın konuğuydu… Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen“Ustalara Saygı” toplantısı dün akşam çok yönlü kültür adamı Müjdat Gezen için gerçekleştirildi. Halit Kıvanç’ın nüktedan sunumu damga vurduğu geceye, aralarında Türkan Şoray, Göksel Kortay, Perran Kutman, Uğur Dündar, Şevket Altuğ, Dolunay Soysert, Ahu Türkpençe, Ahmet Gülhan, Kandemir Konduk ve Umur Bugay’ın da bulunduğu, Gezen’in dostları ve öğrencileri katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından Müjdat Gezen’e bir de plaket takdim edilen gece, Müjdat Gezen’in okuduğu “İlke” şiiri ile sona erdi.
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısı yarım asrı aşkın süredir oyunları, filmleri, dizileri ve kitaplarıyla yüzümüzü güldüren Müjdat Gezen için düzenlendi. Sanatçının rengârenk dünyasını, onu çocukluğundan bu yana tanıyan ve onunla “Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur” adı altında kitaplaşan bir nehir söyleşi de yapan Halit Kıvanç’ın esprili sunumlarıyla anlattığı geceye sanatçının dostları, çalışma arkadaşları, kurduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden eğitmen arkadaşları ve öğrencileri konuk oldu. Gecenin sonunda ev sahibi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, üzerinde Dolmabahçe Sarayı kabartması olan ve arkasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözü bulunan plaketi Müjdat Gezen’e takdim etti.
Gecede Müjdat Gezen için sahneye çıkan dostları Ahmet Gülhan, Göksel Kortay, Kandemir Konduk, Perran Kutman, Uğur Dündar, Şevket Altuğ, Umur Bugay ve Türkan Şoray ile öğrencileri Ahu Türkpençe, İlker Ayrık ve Dolunay Soysert ustaya dair en neşeli anılarını izleyenlerle paylaştılar. Yılmaz Özdil’in annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı gecede, Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri bir horon ve bir dans gösterisi gerçekleştirerek hocalarının yanında oldular.