KENT: HIRSIZLARI YAKAN TELEFON MESAJI!..

BEŞİKTAŞ’TA dükkânına hırsız girdiğini uyarı sisteminden gönderilen mesaj sayesinde fark eden gümüşçü, polise haber verdi. Dört zanlıdan üçü kovalamaca sonucu yakalandı… İstanbul Beşiktaş’ta hırsızlık olayına karıştığı öne sürülen 4 şüpheliden 3’ü kovalamaca sonucu yakalandı. Olay, Ortaköy Mecidiye Mahallesi Vapur İskelesi Sokağı’nda dün 04.30 sıralarında bir gümüşçüde meydana geldi. İddiaya göre yüzleri maskeli 2 şüpheliden biri, elindeki levyeyle işyerinin camına vurdu. Diğeri etrafı kontrol etti. Camın çatlaması üzerine alarm sistemi devreye girdi. İşyerinin bulunduğu binanın iki üst katında oturan işyeri sahibi Nergis P.’nin cep telefonuna uyarı mesajı gitti. Nergis P. hemen pencereden dışarı baktı. Yüzlerinde kar maskesi olan 2 kişiden birinin gözcülük yaptığını diğerinin de işyerinin camını levye ile kırmaya çalıştığını gördü. Korku ve panik yaşayan Nergis P. hemen eşini uyandırdı. Çift üst kattan aşağıyı kontrol etti. Gözcülük yapan hırsızlık şüphelisi, fark edildiklerini anlayınca durumu arkadaşına bildirdi. Yukarıya bakan ve elinde levye olan diğer şüpheli, “Bir şey yapmıyoruz ağabey” dedikten sonra kaçmaya başladı. Sokağın arkasından Çırağan Caddesi’ne kaçan şüpheliler, kendilerini bekleyen aracın içindeki iki kişiyle birlikte uzaklaştı. Alarm sesi ve ihbar üzerine olay yerine ulaşan polis, şüphelilerin Beşiktaş yönüne kaçtığını belirledi.

‘ÖDÜM PATLADI’
Aracın Barbaros Bulvarı’nda seyrettiğini fark eden polis, şüpheli aracı kovalamaya başladı. Şüpheliler peşlerindeki polise yakalanmamak için hızlarını artırdı. Zincirlikuyu’da şüphelileri takip eden polis aracı kaldırıma çarptı. Şüphelilerin içinde bulunduğu araç da kaza yaptı. Aracın kapılarını açan şüpheliler dört bir tarafa dağıldı. Polis kaçan 4 şüpheliden 3’ünü yakaladı. Şüpheliler Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Polis kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. İşyeri sahibi Nergis P. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Geçenlerde gazetede hırsızların hangi saatte hırsızlık yaptığı hakkında yazı okumuştum. Akabinde işyerinde gerekli önlemleri aldık. Olay saatinde uykudaydık. Telefonumun alarmı çaldı. Saat 04.30. Camdan baktım maskeli birisi dışarıda duruyor. Diğeri de hızlı hızlı cama vuruyordu. Çok korktum, ödüm patladı. Beni gördükten sonra arkalarına bakmadan kaçtılar.”
Kovalamaca sırasında hırsızların aracı kaza yaparken, polis aracı da kaldırıma çıktı. Gümüşçü dükkânının iki üst katında yaşayan işyeri sahibi Nergis P. hırsızlarla göz göze geldi.
Barış SÖZAL/ Sabah