EMLAK: ISI YALITIMI İÇİN BİNALAR ARAŞTIRILIYOR

2023 yılında en az 1 milyon konutla toplam kullanım alanı 10 bin metrekarenin üzerindeki binalarda standartları sağlayan ısı yalıtımı ve enerji verimli sistemler oluşturulması amaçlanıyor. Kamu kuruluşlarının bina ve tesislerinde, yıllık enerji tüketimi 2015 yılına kadar yüzde 10 ve 2023 yılına kadar yüzde 20 azaltılacak

Binalarda yenilenebilir enerji kullanımının artırılması çalışmaları kapsamında da 2017 yılından itibaren yeni binaların yıllık enerji ihtiyacının en az yüzde 20’si yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilecek

Binalarda yenilenebilir enerji kullanımının artırılması çalışmaları kapsamında, 2017 yılından itibaren yeni binaların yıllık enerji ihtiyacının en az yüzde 20’si yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji verimliliğinin arttırılması amacıyla 2023 yılına kadar en az 1 milyon konutla toplam kullanım alanı 10 bin metrekarenin üzerindeki ticari ve kamu binalarında standartları sağlayan ısı yalıtımı ve enerji verimli sistemler oluşturulmasını planlıyor.

Bu kapsamda, enerji verimliliği potansiyeli ve öncelikler tespit edilecek. Buna bağlı olarak, bina alt sektörlerindeki enerji tüketimi bilgilerini içeren veritabanı hazırlanacak ve kıyaslama göstergeleri geliştirilecek.

Bina tipolojileri için oluşturulan model binaların teknik özellikleri belirlenecek. Bu çalışma 2017’ye kadar sürecek.