SİYASET: BAŞBAKAN’A SÜRPRİZ

MÜSİAD Eski Başkanı ve Ak Parti Eski Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun amcası 72 yaşındaki İsmail Bayramoğlu’nun Kasımpaşa Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra bir süre tabutu omuzlayan Erdoğan, cenazenin ardından Kasımpaşa Caddesi’nde yürüyerek halkla selamlaştı. Vatandaşlarla konuşan ve sorunlarını dinleyen Erdoğan daha sonra Kısıklı’daki konutuna döndü. Komşusu pastane işletmecisi Mustafa Öztürk ise 59’uncu yaşını kutlayan Erdoğan’a kestaneli pasta götürdü. Pastayı korumalara teslim eden Öztürk “Yeni yaşınızda sağlık ve mutluluklar dileriz” dedi. Bu arada Rize’den 34 AK 852 plakalı otobüs ile gelen Çayeli Muhtarlar Derneği üyeleri geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan eve dönünce oğlu Bilal Erdoğan, Kısıklı Meydanı’na doğru çıktı. Bir süre sonra yanında kanun, tambur, ut ve ney bulunan 4 müzisyen ile birlikte Avcı Kazım Sokak’ta bulunan konuta geçti. Bilal Erdoğan’ın 59’uncu yaş gününü kutlayan babasına fasıllı doğum günü sürprizi yaptığı yorumlarına neden oldu.

Pasta sürprizi
Erdoğan akşam saatlerinde de Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nı geçen hafta kongre ile devreden Erkan Kandemir’in Pınar Akyasan ile Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen nikâh törenine eşi Emine Erdoğan’la birlikte katıldı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile birlikte şahitlik yaptı. Nikâha, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı ile Abdülkadir Aksu da katıldı. Gelin ve damadı kutlayan Erdoğan’ın “Ben en az 3 diyorum, onlar en az 5 diyorlar” sözleri salondakileri güldürdü. Gelin ve damat, nikaha gelerek sürpriz yapan Erdoğan’a, “Bizim de bir sürprizimiz var” diyerek “Doğum günü pastası” sürprizi yaptı. Erdoğan, pastayı eşi ve yeni evli çiftle birlikte kesti. Düğün pastası ise Erdoğan’ların salondan ayrılmasından sonra kesildi.

17 gün sonra Ankara
10 Şubat Cuma akşamı geçirdiği 2’nci operasyondan bu yana İstanbul’da dinlenen Başbakan Erdoğan 17 gün sonra Ankara’ya gitti. Erdoğan ilk ameliyatı sonrası da 22 gün İstanbul’da dinlenmişti. Başbakan Erdoğan bugün MGK’ya katılacak ve yarın da Ak Parti Grup Toplantısı’nda milletvekili ve partililere seslenecek. Çarşamba günü ise Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek.
Hürriyet