SPOR: EŞİT OYLA TEMİZ ÇIKTI

MALİ Genel Kurulda Demirören ve Yönetimi 420 hayır oyuna karşılık 513 evet oyuyla mali yönden ibra edildi. İdari oylamada 356-356 eşitlik çıktı, Divan Başkanı Dizdar, “Yönetim ibra edildi” dedi. Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Siyah-Beyazlılar’ın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen kongresinde Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğu için Beşiktaş Başkanlığı’nı bırakacak olan Yıldırım Demirören ve Yönetimi idari ve mali açıdan üyelerin oyuna sunuldu.
Mali oylamada 513 evet oyuna karşılık, 420 hayır oyu çıktı. Böylece Demirören ve yönetimi 93 oy farkla mali yönden ibra edilmiş oldu. İdari oylamada ise 356-356 eşitlik çıktı. İdari oylamada 712 oy kullanılırken, mali oylamada bu rakam 932 oldu. Mali oylamaya 220 fazla üye katıldı. Bu durum itirazlara neden oldu.
Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar ile Metin Keçeli arasında tartışma yaşandı. Dizdar önce “İdari yönden yönetim ibra edildi” dedi. Ancak daha sonra bu söylemini düzelterek, “Kayıtlara eşit oy kullanıldı diye yazılacak” ifadesini kullandı.

2012 bütçesine veto
Beşiktaş’ın dün yapılan Mali Genel Kurulu’nda Yönetim idari ve mali açıdan ibra edilirken, 2012 bütçesi kabul edilmedi. Bu nedenle mevcut yönetim 26 Mart’ta yapılacak kongreye kadar harcama yapamayacak. 2012 bütçesi, 26 Mart’taki seçimli genel kurula eklenecek madde ile yeniden oylamaya sunulacak. İbra oylaması sırasında bazı üyelerle tartışan İkinci Başkanı Metin Keçeli, “Özellikle Murat Aksu, Fikret Orman ve Hasan Arat güzel eleştirilerde bulundular. Ben olsaydım daha fazlasını söylerdim. İbra edilir edilmez, zaten kongre kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Gelecek ipotek altına alınmıştır
Eski başkan adaylarından Fikret Orman, “8 yılda Beşiktaş’ın kaynağı harcandı. Bunun soncunda yeni bir stat mı yaptı? Fulya’yı kendi kaynaklarıyla mı yaptı? UEFA Kupası’nı mı aldı? 3-5 şampiyonluk mu geldi? Önümüzdeki seneler ipotek altındadır. 3 yıllık acı bir reçete lazım. Giderleri yüzde 50 düşürmek şart” dedi. Hasan Arat da, “Hibe kararı kayıtlara alınmalı.Demirören TFF başkanı olduğunda Fenerbahçemizin,Galatasarayımızın haklarını korurken, umarım Beşiktaşımızın da haklarını korur” ifadelerini kullandı.

TFF adaylığı kaçış planıdır
MALİ genel kurulda kulüp başkanı Yıldırım Demirören’i borçlardan dolayı eleştiren eski başkan adaylarından Murat Aksu, “Beşiktaş’ın borcu 600 milyon lirayı aşmışken, büyük umut bağlanan Fulya’nın gelirleri kırdırılarak 4 yıllık geleceği tüketilirken, tefeciden yüzde 22 gibi yüksek faizle 20 milyon lira alınmışken, hisseleri elden çıkarılırken, iflasın eşiğinde kara tablo ortadayken Sayın Demirören’i TFF’ye gönderirken, yüreğim desteğe, elim alkışa gitmiyor. TFF başkan adaylığı adeta kaçış planıdır” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın net borcu 296 milyon 625 bin TL
Kartal’ın mali işlerden sorumlu asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin net borcunun 296 milyon 625 bin 874 lira olduğunu söyledi. Soğancıoğlu, “Yıldırım Demirören’e borç 103 milyon 355 bin 901 lira, Serdal Adalı’ya borç 9 milyon 841 bin 510 liradır. Ferrari 7.6 milyon dolarlık dava açtı. Biz de karşı dava açtık. CAS’ta duruşmalar devam ediyor” diye konuştu.