SPOR: DERBİNİN SONUCU 1 DAKİKAYA SIĞDI

BEŞİKTAŞ, Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmaya baskılı başlayan Galatasaray, 15. dakikada Elmander’in attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-kırmızılıların baskısını kırmaya başlayan siyah-beyazlılar, orta sahada oyun kurmayı başaramadı. Hücuma çıkmakta güçlük çeken Beşiktaş, Quaresma’nın ataklarıyla rakip kaleyi yoklasa da beraberlik golünü bulamadı. Yoğun maç temposunun sebep olduğu yorgunluk sebebiyle ilk yarıda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
Siyah-beyazlılar ikinci yarıya golle başladı. Sağ kanattan İbrahim Toraman kendi başlattığı atağı yine kendi sonlandırdı. Quaresma’nın çizgiye inip içeri çevirdiği topu tecrübeli oyuncu boş kaleye gönderdi ve Türk Telekom Arena’da skora denge geldi. Ancak bu eşitlik 3 dakika sürdü. Selçuk’un orta sahadan gönderdiği topla hızla ceza sahasına giren Melo, müsait pozisyonda çok sert vurdu ve Galatasaray bir kez daha skoru lehine çevirdi (2-1). Şok etkisi yapan golün ardından oyundan düşen ancak kısa sürede toparlanan Beşiktaş, sağdan Quaresma’yla bindirmeler yaparak şansını denedi. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde tabeladaki rakamlar bir kez daha eşitlendi. Sağdan içeri sert ve kavisli bir orta gönderen Quaresma’nın topunu engellemeye çalışan genç oyuncu Semih topu kendi kalesine gönderdi ve derbide durum 2-2 oldu. Beraberlik golünün ardından Baros ve Aydın’ı oyuna süren sarı-kırmızılılar, son dakikalarda baskıyı arttırdı. Mücadelenin son dakikasında siyah-beyazlılar Almeida ile mutlak bir fırsattan yararlanamazken, gelişen Galatasaray atağında Selçuk’un ortasına Elmander kafayla vurarak derbinin sonucunu belirleyen golü attı (3-2).

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz (4. Hakem)

Galatasaray: Muslera, Hakan, Ujfalusi, Semih Kaya, Eboue, Emre (Dk. 76 Aydın), Melo (Dk. 76 Baros), Selçuk, Engin, Necati (Dk. 64 Riera), Elmander

Yedekler: Aykut, Gökhan Zan, Ceyhun, Aydın, Riera, Baros, Sabri

Teknik Direktör: Fatih Terim

Beşiktaş: Cenk, İsmail (Dk.60 M. Pektemek), İbrahim Toraman, Sivok, Quaresma, Veli, Almeida, Necip, Simao, Ernst, Egemen (Dk. 38 Sidnei)

Yedekler: Umut Kaya, M. Pektemek, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Holosko, Alves, Sidnei

Teknik Direktör: Carlos Carvalhal

Goller: Elmander (Dk. 15-90), İbrahim Toraman (Dk. 49), Melo (Dk. 52), Semih (Dk. 74 K.K)

Sarı Kartlar: Melo (Dk. 10), Semih (Dk. 10), Veli (Dk. 46), Quaresma (Dk. 69), Hakan (Dk.88)