SAĞLIK: ALTERNATİF TIP GÜNDEMDE

“DÜNYA Alternatif Tıp Kongresi 2012” ‘altın yıldönümü’ olarak da tanımlanan 50’nci yılında ülkemizde gerçekleştirilecek. 11-14 Mayıs 2012 tarihlerinde Antalya Delphin Imperial Resort Hotel’de yapılacak toplantıyı, 105 ülkede üyeleri, 1 üniversitesi ve 20 enstitü ve kliniği bulunan “Medicina Alternativa Derneği’nin Türkiye Branşı organize ediyor. Kongreye, tüm dünyadan bilim adamları, alternatif tıp uygulayıcı ve uzmanları, alternatif tıp merkez ve enstitü temsilcileri, uluslararası basın, Sağlık Bakanlığı Bürokratları, alternatif ürün üretici ve pazarlayıcıları, SPA ve kaplıca tesis temsilcileri ve sağlık turizmi ajans, acenta ve organizatörleri katılacak.

ALTENATİF TIP İÇİN ÜNİVERSİTE VE KLİNİKLER KURULUYOR
Medicina Alternativa Derneği’nin Türkiye Şubesi Başkanı Gökhan Aydoğdu, “Bu konuda dünyadaki gelişmeleri takip etmek, hatta öncü olmak üzere oluşturduğumuz bu yapılanma, ilk olarak Medicina Alternativa tarafından, üstelik 50. Kuruluş yılına denk gelen Dünya Alternatif Tıp Kongresi’nin ev sahipliği ile onurlandırıldık. Kongre, tüm dünyada ses getirecek bir organizasyon olacak” dedi.

AVRUPA ASYA VE AMERİKA’DA BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA ELE ALINIYOR
Aydoğdu, Alternatif Tıp hakkında da şu bilgileri verdi: “Zihni doğru kullanma metotlarından, bitkilere; doğal sulardan, masaj yöntemlerine; konuşma metotlarından, enerji metotlarına kadar birçok yöntem artık bilimsel olarak ele alınabiliyor, ispatlarla ortaya konabiliyor ve birçok aklı selimin dikkatini çekebiliyor… Hatta bu konuda gelişen ülkeler artık bu ananevi metotlar konusunda üniversiteler, enstitüler, hastaneler ve klinikler kurup bu konuların üzerinden teknolojiler geliştirip bu metotları da daha kolay ve etkin kullanılabilir hale getirebiliyor. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika ülkelerinde bu konuda çok önemli bilimsel çalışmalar yapılıyor ve sonuçları dünyaya yeni bakış açıları sunmakla birlikte, insanlığın geçmişini de bilgisiz (batıl’ı üreten) olarak anılmaktan kurtarıyor.”

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN GÖREV ALANINA GİRDİ
Aydoğdu, ayrıca Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’nın, 2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Alternatif Tıbbı Sağlık Bakanlığı’nın görev alanına dahil ettiğine de dikkat çekti.