AKTÜEL: İSTANBUL’DA KAR ALARMI!..

İSTANBUL’DA kar alarmına geçildi, akşam saatlerine dikkat… Meteoroloji: “Halen yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışın, kuvvetli poyraz ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşüyle birlikte akşam saatlerinden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor”

“BU AKŞAM KAR BAŞLIYOR”
İstanbul’da akşam saatlerinden sonra kar yağışı beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da halen yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışın, kuvvetli poyraz ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşüyle birlikte akşam saatlerinden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

Özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde il genelinde yer yer yağışın kuvvetli olması beklendiğinden, deniz ulaşımında aksama, zaman zaman tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, yüksek kesimlerde ve viyadüklerde buzlanma gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İBB DE UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yapılan tahminlere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, İstanbul da yağışın akşam saatlerinden itibaren önce karla karışık yağmura (sulu kar), ardından da kara dönüşmesi bekleniyor.

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, bu gece ile Çarşamba öğle saatleri arasında kuvvetli yağacağı (kar kalınlığı: 5 ila 20 cm aralığında) tahmin ediliyor. Meteoroloji’den alınan uyarı doğrultusunda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri saat 15.00 dan itibarin AKOM’ DA hazır bulunacaklar.

Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzlara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildi. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN BÖLGELER

Bugün öğle saatlerinden itibaren Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın güney ve doğusu (Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir ile yüksek kesimleri başta olmak üzere İstanbul), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu ile zamanla Zonguldak, Bartın ve İnebolu çevreleri), Kütahya, Uşak, Afyon, Eskişehir ile Salı gününden itibaren Ankara, Çankırı, Denizli çevreleri ile zamanla Göller yöresi (Isparta ve Burdur ) , İç Anadolu bölge geneli ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde (Çorum, Amasya ve Tokat) kar yağışlarının kuvvetli olacağı belirtildi. Yoğun kar yağışıyla birlikte kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden ; tipi, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıldı.