SPOR: AVRUPA KARTALI

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi ikinci turu rövanşında Braga’ya 1-0 yenildi. Portekiz’de 2-0 kazanan siyah-beyazlılar, İnönü’de büyük sıkıntı yaşasa da turu geçmeyi başardı. Braga’yı deplasmanda 2-0 yenen siyah-beyazlıların hedefi, İstanbul’da da iyi bir sonuç alıp, 3. tura çıkmaktı. Geçen yıl bu kupada finale çıkan Braga ise bir sürpriz daha gerçekleştirip İnönü’de iki veya üç farklı kazanmak istiyordu. Mücadeleye iki takım oldukça kontrollü başladı. Ancak Beşiktaş 10. dakikadan itibaren oyunu kendi yarı sahasında kabul etmeye başladı. Braga da özellikle Alan’ı etkili kullanarak pozisyonlar buldu. 20. dakikada konuk takım çok tehlikeli geldi. Ruben Amorim bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama üstten auta vurdu.
Bu tehlikeli ataktan sonra da oyunun kontrolü Braga’daydı. Beşiktaş’ın hücum hattında yalnız kalan Quaresma topla buluşmakta zorlanırken Portekiz temsilcisinin golü geldi. 24. dakikada Alan ceza sahasına girip çizgiye kadar indi. Sert ortasında Lima kale ağzında dokunarak takımını umutlandırdı.
Beşiktaş taraftarı ‘bir Valerenga faciası daha olur mu’ diye düşünrken Carvalhal 33. dakikada Necip’in yerine Almeida’yı oyuna soktu. Bu dakikadan sonra ise Beşiktaş kontrolü eline geçirdi. Fernandes’in 39. dakikadaki sert şutunu Quim engellerken 43. dakikada Almeida’nın dokunuşunda top direğin yanından dışarı çıktı.
İkinci yarıya Braga yine şok bir pozisyonla başladı. 58. dakikada golün sahibi Lima kaleciyle karşı karşıya kaldı. Taraftar gözünü kapatıp nefesini tutarken Lima topu Cenk’in üzerinden aşırdı fakat direğin dibinden auta çıktı.
60. dakikadan itibaren oyunun temposunu ayarlayan takım yine Braga oldu. Beşiktaş ise anlık ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Portekiz temsilcisi Nuno Gomes kozunu da sahaya sürse de golü bulamayınca mücadele 1-0 sona erdi. Beşiktaş’ın bir üst turdaki rakibi ise Lazio’yu eleyen Atletico Madrid oldu.