SAĞLIK: YÜZ NAKLİ FATURASI SGK’YA

PEŞİ sıra yapılan yüz nakilleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Türkiye’de ilk yüz nakli operasyonunun faturası da Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderildi. Akdeniz Üniversitesi’nde ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, 19 yaşındaki Uğur Acar’a nakledilen yüzün bedelini 250 bin lira olarak belirledi.

SGK fiyatlandırma komisyonu yüz nakli için ödenecek bedeli önümüzdeki hafta belirleyecek. Rakamın 60-70 bin lira arasında sabitlenmesinin beklendiği, fiyatın bundan sonraki yüz nakilleri için de referans olacağı öğrenildi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi’ndeki Türkiye’nin ilk yüz naklinin ardından Türkiye’yi gururlandıran bir haber de Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden geldi. Geçirdiği kazada hayatını kaybeden N.A’nın yüzü, 5 yaşında televizyonun patlaması sonucu yüzünün yüzde 70’i hasar gören 25 yaşındaki Cengiz Gül’e nakledildi. İlk yüz nakli olan Uğur Acar’dan sonra Türkiye’nin ikinci yüz nakli kahramanları N.A ve Cengiz Gül oldu. N.A.’nın bağışladığı kol ve bacaklar da başka bir hastaya nakledildi.