SPOR: KARTAL KANATLANIYOR

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında İstanbul’da Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaşacak. İlk maçı 2-0 kazanan siyah-beyazlılar İnönü’de tur atlamaya çok yakın. 22.05’de başlayacak mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonu’ndan hakem Istvan Vad yönetecek.
Braga’yı deplasmanda 2-0 yenen siyah-beyazlıların hedefi, İstanbul’da da iyi bir sonuç alıp, 3. tura çıkmak. Beşiktaş turu geçmesi durumunda, 3. turda, Atletico Madrid-Lazio eşleşmesinden turu geçecek ekiple karşılaşacak. Bu eşleşmenin ilk maçında, Milli futbolcu Arda Turan’ın da forma giydiği İspanyol ekibi Atletico Madrid, deplasmanda İtalya temsilcisi Lazio’yu 3-1 yenmişti.
İlk karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanarak büyük bir avantaj elde eden Beşiktaş, yarınki maçta tek farklı skorla yenilmesi halinde bile turu geçecek.
Braga’nın gollü 2 farklı veya 3 farklı galibiyetlerinde turu Portekiz ekibi geçecek. Portekiz ekibinin 2-0 kazanması durumunda ise maç uzatmaya gidecek. Uzatmada da sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

Beşiktaş:
Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Mehmet Aurelio ve Rüştü ve Hilbert bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Son idmanda düz koşu yapan İsmail’in durumu ise maç saatinde belli olacak.
Öte yandan Braga maçı öncesi Quaresma, Sivok, Almeida, Egemen, İbrahim Toraman ve Veli sarı kart cezası sınırındalar. Bu futbolcular sarı kart görür ve Siyah Beyazlı takım tur atlar ise 8 Mart’ta oynanacak üçüncü tur ilk maçında forma giyemeyecekler.

Braga:
Portekiz ekibi Braga’da ise iki futbolcu kırmızı kart cezaları nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek.
Braga’da oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Helder Barbosa ile kırmızı kart cezası devam eden savunma oyuncusu Elderson, karşılaşmada takımlarını yalnız bırakacak.

Muhtemel 11’ler
Beşiktaş:Cenk, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, Tanju, Ernst, Veli, Fernandes, Simao, Quaresma, Almeida
Braga: Quim, Salino, Douglao, Nuno Coelho, Elderson, Ruben Amorim, Custodio, Hugo Viana, Alan, Lima, Paulo Cesar