SPOR: “İLK MAÇI UNUTACAĞIZ”

CARLOS Carvalhal ve Necip Uysal, Braga karşılaşması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Carlos Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçının zor olacağını ancak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Carvalhal, Braga gibi güçlü bir takıma karşı deplasmanda önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Geçen senenin UEFA Avrupa Ligi finalistine karşı bu sonucu elde ettik. Ayrıca Portekiz Ligi’nde de Benfica ve Porto’nun ardından 3. sıradalar. Takım olarak bu maçın zorluğunun farkındayız. Sahaya ilk maçı düşünmeden çıkacağız. Hepimizin en üst limitte olması gerekiyor. Taraftarın sinerjisinin bizimle birleşmesi, taraftarın büyük bir destek vermesi gerekiyor. Her zaman 12. adamımız oldular. Yarın da bizimle birlikte 12. oyuncu olarak statta olmaları gerekiyor” diye konuştu.

İlk Maçı Düşünmeyeceğiz
Portekiz’deki maçta alınan 2-0’lık maçı unutmaları gerektiğini söyleyen Carvalhal, “İlk yapmamız gereken şey, ilk maçın 0-0’mış gibi olduğunu düşünerek sahaya çıkmak olacak. Gol yememek çok önemli ancak gol atmak da son derece önemli. İyi defans yapıp gol yemeden, sürekli rakip kalede gol arayacağız” ifadelerini kullandı.
Braga’nın teknik direktörü Leonardo Jardim’in iddialı açıklamalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Carvalhal, “Bugüne kadar rakip takımın hocalarının yorumları hakkında görüş bildirmedim. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Braga’ya saygı duyuyoruz. Bu saygıyı göstererek yarın iyi bir maç çıkaracağız. Braga birçok takıma karşı galibiyet almış bir ekip. Saygıyı üst düzeyde hak eden bir takım” dedi.

Sadece Maçı Düşünüyorum
Carvalhal, takımda 6 oyuncunun sarı kart cezası sınırında olduğunun hatırlatılması üzerine de, ”Hangi oyuncular sarı kart ceza sınırında bilmiyorum, çünkü beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren yarın sahaya çıkıp kazanmak” dedi. Galatasaray maçını düşünerek bazı isimleri dinlendirip dinlendirilmeyeceği yönündeki bir soruya Carvalhal, “Galatasaray maçını hiçbir şekilde düşünmüyorum. Önümüzde Braga maçı var. Henüz bu maçı kazanmadık. Benim hayatımdaki en önemli maçlar bir sonraki maçlar olmuştur. Bu nedenle Galatasaray maçını şu an için düşünmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Beşiktaş’ın Avrupa ile ligde farklı görüntüler çizdiği yorumunun yapılması üzerine de Carvalhal, ”İki turnuva arasında oyun anlamında bir fark yok. Maç takvimi ile ilgili fazla konuşmak istemiyorum ama UEFA’da 3 günde bir maç oynamıyorsunuz. Ya da sabah 5’te İstanbul’a geldikten 2 gün sonra maça çıkmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Necip Uysal: Tedbirli Olacağız
Basın toplantısına Carvalhal ile birlikte katılan genç oyuncu Necip Uysal ise henüz Braga’yı elemediklerini ifade ederek, “Rakibimiz iyi bir takım. İlk maçın avantajı var. Ancak herşey bitmiş değil. Braga geçen yıl UEFA Avrupa Ligi’nde final oynadı. Her şeyin bilincindeyiz. Maça ilk karşılaşma 0-0 bitmiş gibi başlayacağız. Taraftarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.