SPOR: DESTEKLEYEN VAR DESTEKLEMEYEN VAR!..

YILDIRIM Demirören: Sorunları çözmek için yola çıktık… Futbol Federasyonu Başkanlığı için resmen aday olan Yıldırım Demirören, “Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yola çıktık” dedi. 13 Süper Lig takımı Demirören’e desteğini açıkladı. Beşiktaş BaşkanıYıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylık başvurusunu resmen yaptı.
Adaylık başvurusu sonrası açıklama yapan Demirören “Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yola çıktık. Türk futbolu için, taraftarlar için. Her şeyin hayırlısı. 19 adaydan biriyim. Galatasaray, Bursaspor kulüplerinin de başkanı olacağım. 12-13 sene Beşiktaş’ta çalıştım. Hayırlısı olsun” dedi.
Yıldırım Demirören, sabah saatlerinde Nevzat Demir Tesisleri’nde Beşiktaş yönetim kurulu üyeleriyle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra adaylığını açıklamıştı.
Demirören Federasyon Başkanı seçilirse Beşiktaş’taki görevinden istifa edecek. Seçilmezse Beşiktaş’taki görevine devam edecek.

13 KULÜPTEN DESTEK
Beşiktaş, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Orduspor, Antalyaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yıldırım Demirören’in başkanlığını desteklediğini açıklarken, Galatasaray ve Bursaspor destek vermeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Manisaspor ve ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

27 ŞUBAT’TA BELLİ OLACAK
Mehmet Ali Aydınlar’ın görevinden ayrılmasının ardından, Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı, Ankara’da 27 Şubat’ta yapılacak kongre ile belirlenecek.
Adayların başvuru süresi bugün mesai bitiminde doluyor. Geçen hafta UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in adı ön plana çıkmış ancak Erzik aday olmayacağını açıklamıştı.
(Ntvmsnbc)