SPOR: ÇETE İŞİ BİTİRDİ

SPOR Toto Süper Lig’in 27. haftasında Gençlerbirliği’ni ağırlayan Beşiktaş, üç Portekizli yıldızı, Quaresma, Almeida ve Fernandes’in golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılarak dört haftalık üç puan hasretini dindirdi. Hafta içi Avrupa Ligi’nde Braga deplasmanında alınan 2-0’lık galibiyetle ligde kötü gidişi unutturan Beşiktaş, Gençlerbirliği karşında tekrar seriye başlamak istiyordu. Gençlerbirliği ise ligin ikinci devresindeki iyi performansıyla üst sıralara tırmandı. Bu maç öncesi dördüncü Beşiktaş’ın üç puan gerisinde bulunan Fuat Çapa’nın öğrencileri kazanıp play-off potasına girmenin hesaplarını yapıyordu. Beşiktaş ilk 11’inde Egemen Korkmaz’ın yokluğu dikkat çekti. Ersan’ın savunmanın göbeğine monte edilmesi için uygun maçın bu olmadığı ilk düdükle beraber ortaya çıktı. Genç stoper, ligin tecrübeli forvetlerinden Herve Tum ile boğuşmasında başarılı olsa da araya kaçan adamlarda yaptığı hatalarla dikkat çekti. Soner’in orta sahada etkili oyunu ibreyi Ankara temsilcisine doğru çevirdi. 23. dakikada Ersan’ın savunmadan çıkarken yaptığı pas hatasında topla buluşan Soner, sağdan bindiren Azofeifa’yı çok güzel gördü. Onun pasında Ernst’ten seken top kale çizgisinde Tum ile buluştu. 1-0 öne geçen Gençlerbirliği orta sahayı da çoğalmaya devam edince oyunun kontrolü kırmızı-siyahlılarda kaldı.
Beşiktaş’ın topla oynama yüzdesi bir ara 60’ın üstüne çıksa da Gençlerbirliği’nin ceza sahası çevresinde yaptıkları basit tercih hataları baskı kurmalarını engelledi. Almeida’nın sürekli kanatlara açılması da yapılacak ortalara vuracak birinin kalmamasına neden oldu. Siyah-beyazlılar ilk yarıyı pozisyon bulamadan kapattı.
İkinci 45 dakikda ise bambaşka bir Beşiktaş vardı. Necip-Simao değişikliği ile oyunu rakip sahaya yığan siyah-beyazlılar, 49’da Quaresma’nın golüyle eşitliği sağladı.
Golün moraliyle iyice baskısını arttıran Kara Kartal, 57’de Ekrem Dağ’ın ortasında iyi yükselen Almeida ile üstünlüğü tekrar ele geçirdi.
Fakat Gençlerbirliği direnmeye devam etti. Fuat Çapa’nın oyuncu değişiklikleri 70’de meyvesini verdi. Azofeifa ceza sahasına girer girmez çok iyi vurdu. Ama golde aslan payı Cenk’in oldu. Kurtarabileceği topu koltuk altından kaçırınca skora denge gelmesine neden oldu.
İlk yarıda oldukça düşük olan tempo, ikinci 45 dakikada o kadar yükseldi ki maçın da bu skorla bitmesi imkansızdı. Gençlerbirliği gole sevinirken,73’te yıkıldı. Ceza sahsaında topla buluşan Fernandes Ramazan’ın uzanamayacağı köşeye bırakara üç puanı müjdeleyen golü attı.
Kalan dakikalarda Gençlerbirliği baskı kuramazken, Beşiktaş da kontraya çıkarken pas hataları yapınac maç Beşiktaş’ın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 49’a çıkartırken sarı kart cezalısı konumuna düşen Fernandes haftaya Galatasaray derbisinde takımıyla olamayacak. Gençlerbirliği ise 43 puanda kaldı.

Eurosport