ÜLKE GÜNDEMİ: “ERZİK TECRÜBESİ SORUNLARI BİTİRİR”

27 Şubat’taki TFF Başkanlığı seçimi öncesinde dün Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Kayserispor ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün de makamında 9 Anadolu kulübünün başkanıyla öğlen yemeğinde bir araya geldi. Mersin İdman Yurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü, Karabükspor, Manisaspor, Orduspor, Samsunspor, Gaziantepspor, Bursaspor başkanlarının katıldığı yemeğe, hava muhalefeti sebebiyle Sivasspor temsilci gönderemedi.

9 Anadolu kulübünün temsilcisi, Bakan Kılıç’a Türk futbolundaki kaosu sona erdirecek bir inisiyatif kullandığı için teşekkür etti. Bakan Suat Kılıç’ın krizden çıkış noktasında ortaya koyduğu 10 maddelik başkanlık kriterlerinin kendileri açısından yol gösterici olduğunu ifade eden başkanlar, Şenes Erzik ismine itirazları olmadığını dile getirdi.

BAKAN KILIÇ: ŞENES ERZİK TECRÜBESİ SORUNLARI BİTİRİR
Bakan Suat Kılıç ise 9 kulüp başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından şöyle konuştu:
“Futbol kulüplerinin üzerinde hemfikir olduğu isim kim olursa olsun biz kendisiyle çalışırız. Sürece müdahil olmayız, aldıkları kararı saygı ile karşılarız. Önemli olan futbolun kronik sorunlarını kalıcı çözümlere kavuşturmaktır. Kimseden mucizeler beklemiyoruz. Ortak akıl ve diyalog sağlandığı takdirde çözülmeyecek sorun yok. Sayın Erzik’in deneyimi bu sorunları aşmaya yetecektir. Ama tabii ki, bunun takdiri Spor Toto Süper Lig, Bank Asya, 2. ve 3. Lig futbol kulüplerinindir. Bizim çabamız sorunların kalıcı çözüme kavuşmasına katkı vermeye yöneliktir.”